novosti Novosti

22.07.2021

Ulični performansi na Gradić festu!

Ulični performansi čine Festival uličnih svirača nezaboravnim događajem. Plesna udruženja su svake godine sastavni deo programa festivala i putem promocije i edukacije, prenose posetiocima kulturu plesa kroz različite stilove. Ovog avgusta, na Gradić festu uživaćemo u aktovima nekoliko udruženja, a to su:

1.  Pub Street Boys (Pub Street Battle)

Neformalna grupa, nastala 2019. godine u Novom Sadu okupljena oko ideje o ogranizaciji takmičenja u uličnim plesovima – Pub Street Battle. Promovišu hip hop kulturu i kroz razne aktivnosti kao što su: radionice i plesna dešavanja, nastupi i plesna takmičenja u raznim formama nastoje da promovišu ples kao fizičku aktivnost, ali i umetnički izraz.

2. Ludifico

Centar za razvoj cirkuske umetnosti – Ludifico osnovan je 2012. godine sa misijom da promoviše cirkus kroz kulturu i umetnost kao i stvaranje nezavisne umetničke scene, pružajući uslove za obrazovanje dece i mladih. Zajedno sa organizacijom Kreativni pogon su osnovali cirkusku školu pod nazivom „Cirkoneo“, koja je prva škola ovog tipa u Novom Sadu.

3. Kreativni pogon

Udruženje građana koje za glavni cilj postavlja unapređenje kulture i umetnosti kao i razvoj, podrška i unapređenje položaja mladih i dece kroz umetničke, pedagoške i društvene vrednosti cirkusa. Kreativni pogon je svoj rad usmerio ka razvoju socijalnih i društvenih vrednosti, kroz projekte širom Srbije i inostranstva, kao i kroz edukaciju na radionicama savremenog cirkusa.

4. Plesno udruženje Groove

Ovo plesno udruženje bavi se promocijom urbane kulture s akcentom na ples. Groove je tu da ruši predrasude o uličnoj kulturi i umetnosti, promoviše zdrav način života i fizičku aktivnost te kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz bavljenje raznim vrstama uličnih plesnih stilova.

5. Creative movement – Inspire Concept Dance studio

Rekreativna grupa za kreativni ples i pokret, nastala pre nepunih godinu dana. Akcenat u zajedničkom radu baziraju  na istraživanju pokreta, razvijanju osećaja za ritam i muziku, na upoznavanju ličnih plesnih sposobnosti, kao i izlasku iz zone komfora kada je u pitanju improvizacija i ples u grupi. Nastupom na ovogodišnjem Gradić festu nastoje da prenesu pozitivnu energiju na publiku i pošalju poruku da plesač može biti svako ko hoće da oseća koliko je dobro biti ono što zaista jeste u svom telu sa svojim autentičnim osećanjima.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri