Filip Baloš

Filip Baloš

Filip Baloš, rođen 2001. godine u Novom Sadu dolazi iz muzičko dramske porodice u kojoj je od malih nogu razvio ljubav prema umetnosti. Još sa četiri godine, počeo je pokazivati interes ka slikarstvu i muzici.

Kao mali, sa svojim bratom Boškom je nastupao na raznim muzičkim festivalima i učestvovao u mnogobrojnim predstavama. Od 2017. godine počeo je da se bavi pisanjem pesama i muzičkom produkcijom. U veoma kratkom periodu, uspeo je da izgradi svoj prepoznatljivi stil. 2019. godine pobedio je na pevačkom takmičenju koje su organizovali Play radio i izdavača kuća Mascom records. Za pomenutu izdavačku kuću izdao je tri singla, kao što su „Idemo do mene“ i „Nema kraja“. Na leto 2022. godine, nakon završetka muzičkog ugovora, bio je zapažen od strane grupe Zemlja gruva. Pozvali su ga da zajedno naprave zvaničnu obradu Konstraktine pesme „Mekano“ koja je kasnije izdata putem Gruvland Izdavačke kuće.

Filip je učestvovao na Pesmi za evoviziju 2023. gde se izdvojio kao jedan od favorita. Ovo takmičenje mu je donelo veliki broj poziva na nastupe kako u Srbiji tako i širom Evrope kao što su Švedski i Poljki Eurovision Pre – Party.

Ovaj post je takodje dostupan na EN.