s-alt (BIH)

s-alt

Soul Alternative, skraćeno s-alt, oformljen je u Tuzli 2021. godine. Prvobitno je zamišljen kao kolaboracija kantautora Filipa Marića i producenta Jasmina Avdića, nakon čega je usledilo proširenje benda, te su im se pridružili Bakir Memišević (na klavijaturama), Mladen Ristić i Denil Babović (na gitarama), kao i Amina Halilčević (na bubnjevima).

Do sada su izbacili singlove Gorko slatko, Novčići¸ Stišaj glad  i Slojevi.

Album Teksture, koji je izašao na leto 2023. godine, bavi se tematikom borbe čoveka sa vlastitom senkom, što se najbolje može videti na prvom objavljenom singlu Gorko slatko  koji je nastao iz transformacije osećaja zatvorenosti i anksioznosti u audio-vizuelno umetničko delo.

Osim rada na albumu, bend se publici predstavio i kroz nastupe na nekoliko regionalnih festivala, uključujući Kaleidoskop, Ethno festival, Underground Music Festival, Zima festival u Tuzli,  kao i TAKT Festival u Novom Sadu. Na gitarijadi Na putu za jug u Mostaru,  s-alt proglašen je za najbolji bend, dok su na Sedmoj banjalučkoj gitarijadi zauzeli drugo mesto.

Zvuk benda čini susret različitih stilova koji svaki od članova donosi. Ovaj sastav aktivno deluje sa lajv izvođenjem, kao i kroz multimedijske projekte u kolaboraciji s umetnicima iz regiona iz svih sfera umetnosti.

 

Ovaj post je takodje dostupan na %s.