Đutko i Plodovi zemlje

Đutko i Plodovi zemlje

Tomislav Đudarić – Đutko alternativnoj muzičkoj sceni poznat je kao osnivač etno-rock benda Rusti, anti-umetnik naziva Clouie i kao bivši gitarista benda Svemirko.

U periodu od poslednjih godinu i nešto malo više dana, Đudarić započinje raditi na potpuno atipičnim pesmama za svoj prvi i pravi album u životu. Distorzije zamenjuje čistim i mekanim zvukovima, prvi put u ruke uzima sintesajzere. a prolazivši kroz krizu, kako ličnog tako i muzičkog identiteta, dolazi do vedrih i pitkih melodija pop žanra i pritom stvara agro, etno i turbo pop muziku.

Sniman, miksan i produciran u zagrebačkom studiju etikete Više manje zauvijek, album „Slušaj mala“ je ujedno i prvi uradak koji se upravo iz te radionice otisnuo u prostranstva interneta. Uz članove Đutkovog pratećeg benda naziva „Plodovi Zemlje“ na albumu gostuju Leo Beslać (Pseća Plaža, Nemanja, Krv u stolici), Luka Šipetić (Nemanja), Mary May, Mia Reba, kao i nekadašnje bendovske kolege Marin Tandara (Svemirko) i Bojan Bojkov (Svemirko).

U muzičkom pogledu, Đudarić je sve što do sada nije bio – dobro raspoložen, opušten, zabavan i pre svega autentičan. Pesme s debitantskog albuma „Slušaj mala“ sadrže određenu dozu autoironije, oružja kojim često uspeva podčiniti sopstvene demone, a upravo mu to obećava svetlu muzičku budućnost.

 

Ovaj post je takodje dostupan na EN.