Ansambl Arodisi

Ansambl Arodisi

Ansambl „Arodisi“ nastao je u julu 2020. godine u Sremskoj Mitrovici. Ideja osnivača tj. dirigentkinje je da se neguje i izvodi popularna i filmska muzika, kao i muzika sa različitih krajeva sveta. Cilj je da se kroz muziku, pevanje i zajedničko stvaranje članovi relaksiraju od svakodnevnice, da se suzbije generacijski jaz, stvore prilike za nastupanje i putovanja.

Ansambl trenutno čini 20 članica. Repertoar je raznolik. Njega čine domaća i strana popularna i filmska muzika, muzika sa Balkana, džez standardi, muzika iz dečijih filmova, kao i muzika iz Afrike, Kine, Švedske itd.

Značajni nastupi uključuju:

Koncerte: „Pesmom za život“, „Pesmom na put oko sveta“,  „Muzikom za Muzej“, „Novogodišnji koncert“, „ Muzikom iznad duge“, Dani ruske kulture u Sremskoj Mitrovici i u Novom Sadu 2021.godine, mjuzikl „Eh, ta ljubav…“ (tri izvođenja u pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici: 11.januara, 21. februara i 14.marta 2023.)

Učestvovale na takmičenjima: „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini, BiH (2021,2022. i 2023.god), valjevski festival horova „5.HorFest“ (2022.god), VII međunarodni festival horova (2022.god), 58.festival muzičkih društava Vojvodine-festival horova i orkestara(2022.god), onlajn međunarodni festival „Melodianum“ u Kikindi (2022.). Osvojene zlatne i srebrne nagrade.

Ovaj post je takodje dostupan na EN.