novosti Novosti

24.08.2021

Festival uličnih svirača – Gradić fest od 3. do 5. septembra!

21. Festival uličnih svirača – Gradić fest biće odložen usled vremenskih nepogoda, a novi datum održavanja je 3. 4. i 5. septembar (petak, subota i nedelja). Ovogodišnje otvaranje festivala biće u znaku šlagera, a festival će zvanično otvoriti nastup Beti Đorđević i Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”.

Osim programa otvaranja, redovan program festivala upotpuniće bendovi Vizelj, Dogs in Kavala koji nam dolaze iz Beograda. Iz susedne Hrvatske nam dolaze Z++ i Pocket palma koji donosi novi sintvejv talas u Gradić.

Još mnoga imena vredna pažnje našla su se u ovogodišnjem programu festivala, a neka od njih su svakako mlada muzičarka u usponu tam (Tamara Popović), beogradski bend Tapan, zagrebački ABOP, Sana Garić i Luka Rajić.

Osim muzičkog programa, na ovogodišnjem festivlu gledaćemo i filmska ostvarenja u okviru Gradić bioskopa. Prvog dana festivala gledamo film “Neposlušni”, autorke Mine Đukić, zatim u narednim danima film “Minotaur” reditelja Zulfikara Filandre, odmah nakon premijere na ovogodišnjem Sarajevo Film Festu. 

Celokupan festivalski program možete pogledati putem linka.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija INBOX uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva kulture.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri