Beti Đorđević

Beti Đorđević

Pevačića moćnog glasa, čija popularna pesma „Počnimo ljubav ispočetka“ predstavlja i zvanični slogan ovogodišnjeg Gradić festa,  Beti Đorđević stiže u podgrađe Tvrđave!

Blagica Beti Đorđević je jugoslovenska i srpska džez i soul pevačica. Na muzičku scenu tadašnje Jugoslavije prvi put je kročila krajem 60-ih godina. Prvo je sa suprugom Slobodanom Bobom Đorđevićem i njegovim bendom nastupala u američkim klubovima u Zapadnoj Nemačkoj, a nakon toga su je upoznali gosti beogradskog hotela „Jugoslavija“, gde ih je iz večeri u veče oduševljavala svojim glasom i talentom.

Prvi singl na kojem su se našle pesme „Kraj moje tuge“ i „Noć je lepša s tobom“ objavila je 1974. godine. Od tada do početka 80-ih godina objavila je još desetak singlova, te nastupala na festivalima Beogreadsko proleće, Hit parada, Opatija, Split i drugima. Veliku popularnost donela joj je pesma „Počnimo ljubav ispočetka“ koju je prvi put izvela 1976. godine na Beogradskom proleću.

Dolaskom novih trendova na jugoslovensku, kasnije i srpsku muzičku scenu, njen muzički stil potpuno je gurnut na marginu. Kako je sama rekla, nije želela da se povinuje trendu i da snima novokomponovanu muziku.

Nastavila je povremeno da peva u beogradskim klubovima za probranu publiku. CD sa 23 njene najpoznatije pesme Diskografska kuća „City records“ je objavila 2012. godine pod naslovom „The Best Of Beti Đorđević“.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.