Beti Đorđević

Beti Đorđević

Pevačića moćnog glasa, čija popularna pesma „Počnimo ljubav ispočetka“ predstavlja i zvanični slogan ovogodišnjeg Gradić festa,  Beti Đorđević stiže u podgrađe Tvrđave!

Blagica Beti Đorđević je jugoslovenska i srpska džez i soul pevačica. Na muzičku scenu tadašnje Jugoslavije prvi put je kročila krajem 60-ih godina. Prvo je sa suprugom Slobodanom Bobom Đorđevićem i njegovim bendom nastupala u američkim klubovima u Zapadnoj Nemačkoj, a nakon toga su je upoznali gosti beogradskog hotela „Jugoslavija“, gde ih je iz večeri u veče oduševljavala svojim glasom i talentom.

Prvi singl na kojem su se našle pesme „Kraj moje tuge“ i „Noć je lepša s tobom“ objavila je 1974. godine. Od tada do početka 80-ih godina objavila je još desetak singlova, te nastupala na festivalima Beogreadsko proleće, Hit parada, Opatija, Split i drugima. Veliku popularnost donela joj je pesma „Počnimo ljubav ispočetka“ koju je prvi put izvela 1976. godine na Beogradskom proleću.

Dolaskom novih trendova na jugoslovensku, kasnije i srpsku muzičku scenu, njen muzički stil potpuno je gurnut na marginu. Kako je sama rekla, nije želela da se povinuje trendu i da snima novokomponovanu muziku.

Nastavila je povremeno da peva u beogradskim klubovima za probranu publiku. CD sa 23 njene najpoznatije pesme Diskografska kuća „City records“ je objavila 2012. godine pod naslovom „The Best Of Beti Đorđević“.