novosti Novosti

04.07.2024

24. Festival uličnih svirača – Gradić fest: Odabrani izvođači sa konkursa!

Festival uličnih svirača – Gradić fest i ove godine biće održan u podgrađu Petrovaradinske tvrđave od 29. do 31. avgusta. Umetnici različitih profila, muzičari, akrobate, performeri nastupiće na brojnim punktovima 24. izdanja festivala.

Ove godine lokalnu, novosadsku scenu kroz skladan spoj rokenrola, regea, domaće etno muzike i mnoštva drugih pravaca predstaviće originalni bend Tehacerosi. Uz njih nastupiće rep muzičar Menace i indi alternativni rok bend Hydrogen sa čak dva nova letnja singla.

Beogradski izvođači i ove godine čine značajni deo programa. Na uličnim punktovima festivala nastupiće novi darkvejv/sint pop duo Neoneboder, nagrađeni kantautor Stefan Bogosavljević – Bora i ulični umetnik koji nastupa od svoje devetnaeste godine  –  Vladimir Tričković i svoje kompozicije izvodi na ulicama širom Evrope.

Na ulicama Gradića nastupiće i zrenjaninski pop-rok bend Uroš i Nejaki, kikindski duo L&A Jazzical kao i Mitar Zorić koji dolazi iz Niša. Sa ulica inostranih gradova, pravo u Gradić stiže Dejanie iz Makedonije, holandski bluz sastav Underdog, rok bend iz Tuzle pod nazivom s-alt i zagrebački bend Grozni gadovi, čija muzika skreće pažnju na probleme u svetu o kojima se retko govori.

Za izbor učesnika koji su se prijavili na konkurs 24. Festivala uličnih svirača – Gradić fest, zadužen je umetnički žiri u sastavu: selektorka domaćeg programa Jana Katić Čolević, multimedijalni umetnik i programski urednik Festivala uličnih svirača Aleksandar Carić i novinarka i urednica Sanja Macut Milovan.

Osim izvođača koji su odabrani putem konkursa, na festivalu će još nastupiti i regionalni i domaći umetnici po pozivu koji će biti naknadno objavljeni. Svi programi će i ovog puta biti potpuno besplatni za posetioce.

Festival uličnih svirača – Gradić fest 2024. organizuje Umetnička asocijacija “Inbox” iz Novog Sada, uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri