novosti Novosti

06.09.2021

Završen 21. Festival uličnih svirača – Gradić fest

Foto: Jelena Ivanović

Završen je 21. Festival uličnih svirača – Gradić fest, a poslednje festivalsko veče je uz kvalitetan muzički program donelo i mnoštvo zabave za najmlađe posetioce festivala.

Foto: Jelena Ivanović

Celovečernji program punkta sa desne strane Beogradske kapije bio je namenjen mališanima koji su uživali u ekološki interaktivnoj priči o očuvanju prirode, koju je ispričalo profesionalno lutkarsko Pozorište iz kofera, zatim klovnovskim aktovima i predstave „Mašta i mim“ autorskog rada Sanele Milošević i Igora Grekse inspirisanog pantomimom.

Foto: Jelena Ivanović

Bioskopski program poslednje večeri prikazivao je jedan dugometražni film „Lihvar“ autora Nemanje Ćeranića i blok kratkometražnih filmova studenata novosadske Akademije umetrnosti.

Na velikoj festivalskoj bini nastupili su beogradski sastavi Tankman, Stefan i akustični gadovi, Dogs in Kavala, Vizelj i zagrebačka Mi Vida. Smeh koji kod publike svojim humorističnim tekstovima izazivaju Stefan i akustični gadovi, redovna je pojava na njihovim nastupima pa ni nastup sinoć nije bio izuzetak. Program se nastavio energičnim nastupima beogradskih bendova Dogs in Kavala i Vizelj, koji su opravdali mesto jednih od hedlajnera ovogodišnjeg Gradić festa.

Foto: Jelena Ivanović

Program male festivalske bine počeo je nastupom gudačkog kvarteta Arcobaleno, nakon kojeg je na binu izašao Frank Magnolia. Beogradska kantautorka Tam je svojim nastupom oduševila publiku na maloj bini, a isto je učinio i Luka Rajić sa svojim bendom.

Foto: Jelena Ivanović

Zatvaranje male bine, ujedno i 21. Festivala uličnih svirača usledio je nakon koncerta zagrebačkog sastava Pocket palma, koji su pored Z++ vodeće ime regionalnog programa ovogodišnjeg izdanja festivala. Izveli su neke od svojih najvećih hitova kao što su: „Godišnji“, „Sjećanja“, „Zauvijek“, „Daleki poljupci“ i mnoštvo dugih.

21. Festival uličnih svirača – Gradić fest organizuje Umetnička asocijacija INBOX uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri