novosti Novosti

09.07.2024

Vodič za Gradić

U nastavku vam prestavljamo lokalna mesta u Gradiću koja bi trebalo da posetite ukoliko ste ljubitelji i ljubiteljke bistroa, poslastičarnica, ili pak antikviteta, slika, hendmejd proizvoda i suvenira. Sva ova mesta nalaze se u podgrađu Petrovaradinske tvrđave i predstavljaju neizostavne lokalitete.

Le Klok

Le Klok je bistro u Petrovaradinu koji je pre više od godinu dana otvorila grupa prijatelja koju je okupila zajednička ljubav prema francuskoj kuhinji.

U pitanju je restoran koji gostima i gošćama servira nesvakidašnje francuske specijalitete poput francuske supe sa plavim sirom i konjakom i suflea od kozijeg sira, dok se u ponudi mogu pronaći i raznolika veganska jela.

Ovaj lokal nalazi se u ulici Prote Mihaldžića 6 u Petrovaradinu i otvoren je za sve posetioce svakog dana od 12 do 23 časova.

Multi Tarte

Multi Tarte je poslastičarnica koja od 2003. godine važi za jedan od prepoznatljivih lokala u Petrovaradinu. Ova poslastičarnica prvobitno je otvorena na Bulevaru Cara Lazara i Bulevaru Oslobođenja u Novom Sadu, dok se od 2003. godine nalazi u Beogradskoj 10 u Petrovaradinu.

U pitanju je mesto namenjeno ljubiteljima tartova i torti, dok je tokom godina ponuda poslastičarnice proširena, te se mogu pronaći i slaniši poput sendviča, kroasana i peciva.

Vlasnik poslastičarnice Igor Ivić ističe da su se recepti u ovoj poslastičarnici kroz godine prilagođavali željama i potrebama mušterija.

Multi Tarte je otvoren svakog dana od 7 do 19.30 časova, izuzev nedelje.

Werkštat Concept Store

U podgrađu Petrovaradinske tvrđave nalazi se i prodavnica suvenira – Werkštat Concept Store u kojoj se od 2018. godine mogu naći brojni suveniri i hendmejd proizvodi.

U pitanju je mesto koje nudi zanatske i dizajnerske proizvode lokalnih umetnika i umetnica. Polovinu polica u radnji zauzimaju suveniri, dok se na drugoj strani mogu pronaći produkti dizajnera i zanatlija. Na ovom mestu se, u saradnji sa Turističkom organizacijom u Novom Sadu, mogu preuzeti besplatne mape grada i brošure, budući da se u Werkštatu strani posetioci gotovo svakodnevno informišu o mestima koje treba posetiti.

Ovaj lokal nalazi se u prepoznatljivoj petrovaradinskoj zgradi Štrosmajerove 10, koja datira iz 18. veka. Werkštat Concept Store otvoren je za sve posetioce svakog dana od 13 do 19 časova izuzev ponedeljka.

Galerija Šikora

Galeriju Šikora u Petrovaradinu osnovao je Zenjo Šikora 2023. godine. U pitanju je mesto na kojem se mogu pronaći antikviteti i slike brojnih lokalnih umetnika. Nalazi se na adresi Štrosmajerova 9 i otvorena je svakog dana od 13 do 19 časova, sem utorka.

 Foto: Aleksa Aleksić

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri