novosti Novosti

02.08.2021

VEČE ULIČNIH SVIRAČA PONOVO U SOMBORU!

PROGRAM SA 10 BALKONA I NASTUP BETI ĐORĐEVIĆ

Stari centar Sombora na jednu noć vraća se u najslavnije vreme muzičke industrije Jugoslavije! Kroz muziku i performans, u subotu 7. avgusta, vratićemo se u vreme početka zabavne muzike u Jugoslaviji, šlagera i muzičara koji su ostavili neizbrisiv trag. Jugoslovenska i srpska džez i soul pevačica Beti Đorđević nastupiće na glavnom trgu, a pored toga sa čak 10 balkona zasviraće oko 30 muzičara iz cele Vojvodine!

Glavna muzička zvezda večeri biće Beti Đorđević, najpoznatija po pesmama „Kraj moje tuge“, „Počnimo ljubav ispočetka“, „Nasloni glavu“ i drugim. Na muzičku scenu tadašnje Jugoslavije prvi put je kročila krajem 60-ih godina. Zbog njenog specifičnog glasa i stila pevanja mnogi strani muzičari upoređivali su je sa velikanima džez i soul muzike.

Osim Beti Đorđević na čak 10 balkona nastupiće oko 30 muzičara. Solo, duo, trio sastavi i kvarteti sa balkona u ulici Kralja Petra I, publici će prirediti jedinstven jam session na otvorenom! Tačno od 19 časova program na balkonima će upotpuniti Agota Vitkai Kučera kvartet, Mića Janković i Milan Prunić, Gitart+, Sudden Trio, Jaser Badwai, Aleksej Ignjatov, Maja Brukner Trio i Adam Klem.

Program Veče uličnih svirača podržao je Grad Sombor i Kulturni centar Laza Kostić iz Sombora u organizaciji Umetničke asocijacije INBOX.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri