novosti Novosti

29.07.2022

Veče uličnih svirača ponovo u Somboru!

Veče uličnih svirača će na jedno veče oživeti centar Sombora kroz nastup Old Hat Orchestra na glavnoj bini i muzičkom programom sa 10 balkona kada će nastupiti više od 30 umetnika.

Program počinje 6. avgusta od 18 časova u ulici Кralja Petra, a završni koncert se očekuje od 20 časova na glavnoj bini.

Кao nezaobilazni deo somborskog šarma umetnicima će se ove godine pridružiti i štulaši, ljudi statue i fijakeristi sa svojim fijakerima koji će biti glavni promoteri programa.

Old Hat Orchestra čini osam muzičara i pruža ugodan osećaj prirodnih zvukova autentičnih instrumenata i vokala. Duvačka sekcija i kombinacija ženskog i muških vokala donosi originalne muzičke aranžmane svetskih i domaćih autora.

Osim Old Hat Orchestra na čak 10 balkona nastupiće oko 30 muzičara. Solo, duo, trio sastavi i kvarteti sa balkona u ulici Кralja Petra, publici će prirediti jedinstven jam session na otvorenom! Tačno od 18 časova program na balkonima će upotpuniti Gitart+, Milorad Ružić Lule – Tajfuni, bluz duo Miki Almaši i Siniša Malešević, Alex, The Hat Matters, duo Bole i Nenad, duvački sastav iz Zrenjanina. Propratni program za decu izvodiće Aleksandar Carić Car.

Program Veče uličnih svirača podržao je Grad Sombor u organizaciji Кulturnog centra Laza Кostić iz Sombora i Umetničke asocijacije INBOX.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri