novosti Novosti

25.07.2023

Veče uličnih svirača opet u Somboru!

Veče uličnih svirača će na jedno veče oživeti centar Sombora kroz nastup Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” sa horom na glavnoj bini i muzičkim programom sa balkona i ulica kada će nastupiti više od 30 umetnika.

Program počinje u subotu 29. jula od 18 časova ispred Županije nastupom gudačkog kvarteta Rapsodija, a zatim se nastavlja u ulici Kralja Petra.

Кao nezaobilazni deo somborskog šarma umetnicima će se ove godine pridružiti i štulaši, ljudi statue i fijakeristi sa svojim fijakerima koji će biti glavni promoteri programa.

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” čuva tradiciju prvog beogradskog vojnog orkestra kroz tri veka.Ostvarujući bogatu saradnju sa najeminentnijim umetnicima iz zemlje i inostranstva, Ansambl je gostovao u Belgiji, Švajcarskoj, Austriji, Bugarskoj, Čehoslovačkoj, Poljskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumuniji, Nemačkoj i Rusiji, gde je imao više od 80 koncerata.

Solo, duo, trio sastavi i kvarteti sa balkona u ulici Кralja Petra, publici će prirediti jedinstven jam session na otvorenom! Od 18 časova program na balkonima će upotpuniti Čedana Đokić solista na harmonici, High hopes duo, Triology, Dos Beardos, NP trio, Maja Brukner & Co, THM, Sombor state of mind&pure music i Gitar Duo.

Propratni program za decu izvodiće Kreativni pogon.

Program Veče uličnih svirača podržao je Grad Sombor u organizaciji Кulturnog centra Laza Кostić iz Sombora i Umetničke asocijacije INBOX.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri