novosti Novosti

31.07.2019

Prvo diksilend veče uličnih svirača u Somboru!

Zagrevanje za ovogodišnji 19. Festival uličnih svirača – Gradić fest počinje u Somboru! Prvo diksilend veče uličnih svirača biće održano 3. avgusta od 19 časova! Na balkonima u ulici Kralja Petra zasviraće oko 25 muzičara iz cele Vojvodine, a Belgrade Dixielend Orchestra nastupiće na Trgu Svetog Đorđa u 21 čas!

Centar Sombora na jednu noć vraća se u zlatne dvadesete! Kroz muziku, film i ples, vratićemo se u zlatno doba kabarea, flaper devojaka, svinga i Diksilenda!

Glavne muzičke zvezde večeri biće Belgrade Dixieland Orchestra, orkestar koji je stekao značajnu evropsku reputaciju i do sada održao više od 500 koncerata širom Evrope. Kao jedini orkestar ove vrste u zemlji, direktno je zaslužan što se Diksilend iznova uzdigao iz pepela, na temeljima koje su decenijama mukotrpno gradili svi džezeri ovih prostora. Belgrade Dixieland Orchestra zajedno sa plesnom školom Ravangrad nastupiće od 21 č na Trgu Svetog Đorđa u ulici Kralja Petra!

Osim njih na čak 10 balkona nastupiće oko 25 muzičara. Solo, duo, trio sastavi i kvarteti sa balkona u ulici Kralja Petra, publici će prirediti jedinstven jam session na otvorenom! Tačno od 19 časova program na balkonima će upotpuniti Katarina Stojkov, The Hat Matter, Gitart+ , Pero Stojančević, Hot Club OFNS, Bogdan Spasić, Steadys, Deeps trio, Goran Strgar, Zorana Iđuški duo i NS jazz trio!

Osim toga publika će imati priliku da vidi selekciju nemih filmova koji će biti projektovani na fasadama zgrada. Posetioci su takođe pozvani da budu deo diksilend noći u Somboru tako što će doći obučeni u stilu dvadesetih godina!

Budite deo prve diksilend večeri u Somboru!

Glavni pokrovitelji programa Veče uličnih svirača – Dixielend night su Grad Sombor i Kulturni centar Laza Kostić Sombor.

Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 29. do 31. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave! Glavne zvezde festivala biće beogradski noise pop bend Artan Lili, rep sastav Who see, didžej i producent Gramophonedzie i Autopark. Osim njih nastupiće i francuski sastav The Wackids i poznati kontrabasista Adam Ben Ezra.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri