novosti Novosti

11.08.2023

Program otvaranja 23. Festivala uličnih svirača – Gradić fest!

Otvaranje ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača – Gradić festa umetničkom povorkom ponovo će oživeti gradske ulice. ”Svemirski traktor” i  DJ MKDSL predvodiće paradu u četvrtak 24. avgusta od 19:30 od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina do Gradića. Na glavnoj bini ispred Beogradske kapije DJ MKDSL uvešće publiku u koncert Bojane Vunturišević. Povorku će pratiti i performeri, plesači  i dinamični Rusty Brass Band iz Italije.

Inače, jedna od naših najaktuelnijih kantautorki Bojana Vunturišević na koncertu će predstaviti svoj novi album, a publika će moći da čuje i njene čuvene hitove  kao što su „Promašaj“, „Kese etikete“, „Daljine“.

Sve ljubitelje plesa , posebno tanga, tokom prve festivalske večeri na Trgu prote Mihaldzića čeka Petrovaradinski Caminito po uzoru na čuvenu ulicu u Buenos Airesu u kojoj po ceo dan i mladi i stari plešu tango. Latinoameričku atmosferu kraj Dunava napraviće tango didžejka Anči, zaljubljenica u tango, kao i njene kolege plesači. To će biti samo uvod, pošto će nakon nje nastupiti Novosadski tango kvintet koji će izvesti dela Pijacole kompozitora koji je tango uveo u svet klasične muzike.

Pored tih koncerata, prve festivalske večeri publika će na bini u Štrosmajerovoj ulici i na početku Beogradske moći da vidi strane i domaće performere i muzičare, program za decu.

Festivalski program će početi ranije u podgrađu Petrovaradinske tvrđave sa programom za decu kada će od 19.00 nastupiti La Famiglia Mirabella, EL LOREN – Pipe Bucket Drummer i Michele Roscica.

Celokupan festivalski program možete pogledati na sajtu www.ulicnisviraci.com

Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 24. do 26. avgusta. Festival organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada, Ministarstva Kulture Republike Srbije i Uprave za privredu Grada Novog Sada.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri