novosti Novosti

04.08.2017

Prijavi se za klovnovsku radionicu

Svetsko ime među klovnovima, Žan Menigo, ponovo će biti gost Festivala uličnih svirača – Gradić festa, ali ovog puta i u specijalnoj misiji. Njegova radionica „Kako biti klovn“ biće održana u Novom Sadu od 25. avgusta do 3. septembra.

Prema rečima samog autora, radionica iz ove vrste umetničke veštine je neobična avantura učenja o samom sebi, o tome kako „biti svoj“ između snage i slabost, i naspram drugih… Pravo da učestvuju na ovoj radionici imaju svi zainteresovani, a polja delatnosti iz kojih je poželjno da imaju iskustvo su pozorišna gluma, performans, cirkuske veštine i drugo. Prijavljivanje je moguće putem formulara koji se nalazi na sledećem linku. Broj mesta je ograničen na 14 polaznika, a nakon što se utvrdi konačan spisak, kandidati će biti obavešteni o detaljima radionice. Rezultat desetodnevnog rada će biti nastup polaznika na Gradić festu, zajedno sa Žanom Menigoom.

Radionicu zajednički organizuju Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Festival uličnih svirača – Gradić fest. Ovaj festival će biti održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, uz učešće partnerskih organizacija: Festival uličnih svirača, Cinema City, Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa festival.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri