novosti Novosti

08.03.2024

Prijavi se i nastupi na 24. Festivalu uličnih svirača – Gradić fest!

Pozivamo umetnike i umetnice da se prijave na 24. Festival uličnih svirača – Gradić fest koji će biti održan od 29. do 31. avgusta 2024. u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Konkurs za izvođače će biti otvoren do 1. juna 2024. godine, a mogu se prijaviti pojedinci, grupe ili trupe koji svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

Festival uličnih svirača već 24 godine neguje duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se umetnik/ca izražava, i ne deleći umetnost na elitnu i popularnu. Pravo da se prijave na konkurs imaju svi – pojedinci/ke, grupe ili trupe koji/e svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici

Ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će izvođači većinom biti postavljeni na ulici, a publika će biti u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću.

Na Festivalu su dobrodošli scenski umetnici i umetnice iz svih umetničkih ili izvođačkih polja. U skladu sa potrebama umetnika/ca kao i mogućnostima Festivala.

Uz prijavu na konkurs, neophodno je priložiti minimum dve i maksimalno četiri fotografije u visokoj rezoluciji (minimum 1mb) kao i tehnički zadovoljavajući video snimak nastupa sa kojim konkurišete (sa YouTube-a ili sličnih platformi), kratku biografiju učesnika/ce, grupe ili trupe (do 3000 karaktera). Zainteresovani se mogu prijaviti na Zvaničnom festivalskom sajtu.

Deo programa Festivala uličnih svirača će biti bukiran od strane selektora, a ovogodišnji program će biti podređen izvođenju na ulici sa minimalnom tehničkom podrškom.

Konkurs je otvoren do 1. juna 2024. a rezultati konkursa će biti poznati 1. jula 2024. Svi umetnici/e koji budu izabrani za učestvovanje na festivalu će biti lično obavešteni o tome. Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Festivala uličnih svirača.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri