novosti Novosti

11.08.2017

Pop Up na Gradić festu

Platforma zabave Pop Up, koju čine Berberaj i Public P, imaće svoj program na ovogodišnjem Gradić festu, od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Aktuelni nosioci savremene urbane zabave u Novom Sadu predstaviće svoj vid nove dimenzije old school žurki na Trgu vladike Nikolaja, desno od mosta Duga na samom ulasku u Podgrađe.

Posetioce Pop Up stejdža u petak i subotu u Gradiću očekuje izuzetno bogat program sa DJ nastupima Rim Runnera, Jancheza i brojnih drugih majstora zabave, uključujući i poseban vinil session kao poslasticu za ljubitelje vintedž zvuka. Kao vizuelna podloga zvučnim kulisama poslužiće vidžej sešn uz pomoć grafoskopa, a ceo Pop Up punkt će biti dizajniran uz suptilno osvetljenje mnogobrojnih starinskih lampi. Posetioci će moći i da dobiju print na majicama uz pomoć sito štampe, sa motivima po sopstvenom izboru.

Glavni scenski događaj na Pop Up stejdžu biće kabaretska predstava glumaca Narodnog pozorišta u Somboru u subotu uveče, dok će dan ranije tu ulogu imati Andrej Živančević sa muzičkim aktom uz gitaru i klavir. Tokom festivala na ovom punktu će biti otvorena i izložba fotografija PDP konferencije kreativnih medija, kao i postavka analognih fotografija mladih novosadskih umetnika sa dešavanja u okviru Pop Up platforme. Događaj će upotpuniti Planinarsko-smučarsko društvo „Železničar“ iz Novog Sada sa atraktivnom promocijom noćnog planinarskog izazova na Fruškoj gori.

Krativno jezgro Pop Up platforme čine dve organizacije u ekspanziji kada je u pitanju urbana zabava u Novom Sadu i šire. Berberaj je popularan frizerski salon u centru Novog Sada, koji je nakon 15 godina rada proširio koncept na klub Puberaj, kao mesto koje se prepoznaje po vrhunskoj zabavi na bazi starih vrednosti u umetnosti i kulturi prilagođenih savremenom urbanom mladom čoveku. U epicentru ove organizacije je harizmatični Brica – Andrija Nikitović, koji svoje bogato iskustvo urbanog ratnika uspešno prenosi na mlađe generacije i trenutno čini jednu od ključnih figura noćnog života u ovom delu regiona. Public P je DJ organizacija koja predstavlja sinonim dobrog zvuka andergraund muzike i zabave namenjene dobrim ljudima i dobrim vremenima.

Pored Pop Up (Barberaj & Public P) platforme, Gradić fest ove godine uključuje i druge partnerske organizacije, Festival uličnih svirača, Cinema City, Scenatoriu, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa festival. Sve one će se predstaviti svojim programima na raznim lokacijama u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave od 1. do 3. septembra. Zajednički motiv svih suorganizatora Gradić festa je ideja oživljavanja Podgrađa kroz muziku, film i razne druge umetničke performanse.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri