novosti Novosti

30.08.2021

Ponuda hrane i pića na Gradić festu

Na ulicama Gradića tokom tri dana festivala, osim muzike, filma, pozorišta i drugih performansa, biće i različite ponude hrane i pića. Ove godine na ulice izlazi  Birra Moretti, Food truck SmokeKings, Agi Pasta Away, Destilerija ORTHODOX KOALAS i Kokice kod Gradić bioskopa!

Birra Moretti

Ove godine imaćete priliku da na festivalskim žurkama i nastupima uživate uz Birra Moretti, člana Heineken porodice. Birra Moretti je pivo koje se proizvodi na tradicionalan način. Rezultat je proizvodnog procesa koji je ostao gotovo nepromenjen od 1859. godine. Najbolje sirovine koriste se za proizvodnju Birre Moretti, kao i posebna kombinaciju visokokvalitetnog hmelja koji mu daje jedinstven ukus i miris, naglašavajući njegov savršeno uravnoteženo gorak ukus.

Food truck SmokeKings

Dvojac bez kormilara iz Zrenjanina. Laboratorija ukusa u kojoj se krčka sve ono što ste oduvek želeli da probate a niste znali gde. Baziraju se na spoju street food-a i craft pivarstva. U ponudi imaju vrhunske burgere i Bavarske kobasice.

Agi Pasta Away

Agi Pasta Away je koncept brze ulične hrane zasnovan na pripremi tradicionalnih italijanskih pasti i soseva. Pastu doživljavaju kao umetnost i na taj način je spremaju. Smatraju kao izazov da Beograđanima i Novosađanima ponude najkvalitetniju i najukusniju italijansku pastu, po izuzetno povoljnim cenama i u izdašnim obrocima. Da su u tome uspeli, govori ogroman broj gostiju koji ih vole i posećuju.

Destilerija ORTHODOX KOALAS

Osnivači destilerije i tvorci Talason Gin-a su mladi bračni par Miljić iz Novog Sada. Putujući po svetu i radeći u vinarijama u Evropi, Australiji i Americi stekli su znanje i iskustvo u proizvodnji alkoholnih pića. Ogromna želja i težnja da se napravi nešto novo na srpskom tržištu, dovela ih je na ideju da kreiraju craft gin koji je danas poznat kao Talason Gin. Kada su birali sastojke, težili su ka nečemu što je karakteristično za naše podneblje, pa tako Talason Gin nije mogao da prođe bez suve šljive, kajsije i cveta lipe. Posetioci Festivala uličnih svirača, osim karakterističnog džina, imaće priliku i da probaju rakiju i više vrsta koktela.

Kokice

Kao i svake godine, i ove godine na Festivalu grickamo kokice i semenke dok đuskamo i uživamo u filmovima koji će biti prikazani u okviru festivalskog bioskopa.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri