novosti Novosti

20.08.2023

Ponuda hrane i pića na Gradić festu!

Na ulicama Gradića tokom tri festivalska dana, osim muzike, filma, i drugih performansa, biće i različite ponude hrane i pića. Ove godine na ulice izlazi: Craft pivo corner, Drozli Kombuha, Destilerija Orthodox Koalas, Loft Coffee and Food Bar, Parče, Pastai, Foodzila, Moritz Eis Kokice.

Craft pivo corner

Ponovo na Gradić festu, tokom tri dana festivala, uz najbolju zabavu u gradu će nas osvežavati 3BIR: Two Hoppy Sisters, Beerokrate, Monkey Business, Libeeri, Beercuz. Svaki od brendova će predstaviti svoja najbolja piva i neke novitete.

Drozli Kombuha

Drozli Kombuha na Festivalu uličnih svirača! Drozli Kombuha je osvežavajući bezalkoholni gazirani napitak dobijen prirodnom fermentacijom crnog i zelenog čaja uz pomoć gljive Kombuhe i predstavlja mudro osveženje bogato super stvarima za tvoju dušu i telo. Sa misijom da bude saputnik hrabrih i svesnih, na putovanju istraživanja sopstvenih strasti i ispoljavanja autentičnosti, Drozli Krombuha ti nudi prirodno osveženje puno golicljivih mehurića sa veoma niskim sadržajem sećera. Drozli Kombuha je, nepasterizovana, pogodna za vegane, bez konzervansa, bez aditiva, bez veštačkih zaslađivača, sa mnogo antioksidanasa i dobronamerna prema životinjama, te za njenu proizvodnju nije stradao ni jedan delfin. U okviru svoje letnje turneje, tokom koje nastupa na omiljenim festivalima u regionu, Kombuha se nestrpljivo raduje dolasku i na Gradić Fest.

Destilerija Orthodox Koalas

Osnivači destilerije Orthodox Koalas su mladi bračni par Miljić iz Novog Sada. Putujući po svetu i radeći u vinarijama u Evropi, Australiji i Americi stekli su znanje i iskustvo u proizvodnji alkoholnih pića. Ogromna želja i težnja da se napravi nešto novo na srpskom tržištu, dovela ih je na ideju da kreiraju craft gin Talason gin je jedinstveno piće iz premijum segmenta destilerije Orthodox Koalas iz Novog Sada. Za proizvodnju klasičnog Talason gin-a korištene su najkvalitetnije bobice kleke sa Stare planine i Tare, kao i još jedanaest sastojaka među kojima su i tradicionalni sušeni plodovi šljive i kajsije i cvet lipe. Sadržaj alkohola 43% vol.

Loft Coffee and Food Bar

Loft Coffee and Food Bar je poznati brend koji svojim bogatim jelovnikom u kombinaciji sa savršenom kafom pruža prepoznatljiv doživljaj svojim gostima. Preukusni specijaliteti iz različitih krajeva sveta, zdravi veganski obroci, kremaste kafe i craft piva su samo deo ponude koju pruža LOFT. Na festivalu Uličnih svirača će učestvovati sa svojim POP UP barom i ponudom TUBI koktela i autentičnim domaćim, zdravim sokovima.

Foodzila

Foodzila Fast Food je smeštena na dve lokacije u Novom Sadu (Nikolajevska porta i Poljoprivredni fakultet). Osnovana je 2017.godine kao ambicija mladog gastronoma da porodični posao povrtarstva umreži sa gradskom kuhinjom. Princip naše kuhinje je korišćenje domaćih srpskih proizvoda i njihova obrada modernim tehnikama u kuvarstvu.

Parče

Krenuvši davno od jedne domaće pite na jednom rođendanu, preko brojnih eksperimenata sa klasičnim i nekim novim ukusima, Parče je sazrelo u jedan nov proizvod u segmentu pita. Prevazilazi ustaljene šablone doručka, i pokazuje da pite mogu biti deo svakog obroka. Ponovo na festivalu Uličnih svirača, imaćete priliku da se uverite u sve kvalitete Parčeta, i da se dodate na listu njegovih fanova, ako već niste

Pastai

Pastai je mala porodična proizvodnja začinske testenine bez aditiva i veštačkih boja, kao i ručno rađene testenine koja je 2016. ugledala svetlost dana. Restoran „Pastai“ otvoren je 2019. godine kako bi pastoljupci mogli da probaju širok spektar pripreme paste a ujedno i mogućnost kupovine testenine iz naše proizvodnje. Na ovogodišnjem festivalu ćete imati mogućnost da probate pastu pripremljenu u koturu Grana Padano parmezana koji je odležao 24 meseca. Pasta se pripremama direktno ispred vas, lagano se topeći u siru. Dodatke birate sami, a mi vas čekamo da uživamo zajedno.

Moritz Eis

U pitanju su pioniri prirodnog zanatskog sladoleda u Srbiji, još od 2012. godine kada je otvorena prva radnja u Ulici Vuka Karadžića 9 u Beogradu.

Kokice

Kao i svake godine, i ove godine na Festivalu grickamo kokice i semenke dok đuskamo i uživamo u filmovima koji će biti prikazani u okviru festivalskog bioskopa.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri