novosti Novosti

23.08.2022

Ponuda hrane i pića na Gradić festu!

Na ulicama Gradića tokom tri dana festivala, osim muzike, filma, i drugih performansa, biće i različite ponude hrane i pića. Ove godine na ulice izlaze Toster, Ferdinand knedle, Mortiz Eis, Parče, Rekalibracija, Francuske tajne i tradicionalno kokice. U sklopu festivala nalaziće se i Craft pivo corner, Aperol Spritz, Talason gin kao i Vinska ulica gde će publika moći da proba proizvode vinarija Veritas, Deurić i Belo Brdo.

Craft pivo corner

Ponovo na Gradić festu, tokom tri dana festivala, uz najbolju zabavu u gradu će nas osvežavati 3BIR: Two Hoppy Sisters, Beerokrate, Monkey Business, Libeeri, Beercuz. Svaki od brendova će predstaviti svoja najbolja piva i neke novitete. Prilika da pronađete staru ili upoznate novu ljubav.

Talason ginDestilerija ORTHODOX KOALAS

Osnivači destilerije i tvorci Talason Gin-a su mladi bračni par Miljić iz Novog Sada. Putujući po svetu i radeći u vinarijama u Evropi, Australiji i Americi stekli su znanje i iskustvo u proizvodnji alkoholnih pića. Ogromna želja i težnja da se napravi nešto novo na srpskom tržištu, dovela ih je na ideju da kreiraju craft gin koji je danas poznat kao Talason Gin. Kada su birali sastojke, težili su ka nečemu što je karakteristično za naše podneblje, pa tako Talason Gin nije mogao da prođe bez suve šljive, kajsije i cveta lipe.

Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

Danas, ovo piće amber-narandžaste nijanse može se naći na brojnim terasama u velikim gradovima i u udobnim objektima negde na obali Mediterana, kao i na najbučnijim zabavama.

Aperol Spritz je nazvan po Aperolo, koji je prvi put proizveden 1919. godine u italijanskoj Padovi. Ovaj brendirani biljni gorki napitak idealan je za koktel „Spritans“ koji je bio popularan početkom dvadesetog veka, a predstavlja mešavinu lokalnih vina i bezalkoholnog tonika. Kao rezultat ove kombinacije, pojavio se Aperol Spritz koktel, čiju svežinu i prijatnu kiselost vole milioni Evropljana.

Ferdinand knedle

Priča Ferdinand knedli započeta je otvaranjem prodavnice u ulici Gavrila Principa 2016. godine. U želji da se poveća dostupnost knedli što većem broju ljubitelja ove tradicionalne poslastice, vremenom su se otvarale nove lokacije.

Kokice

Kao i svake godine, i ove godine na Festivalu grickamo kokice i semenke dok đuskamo i uživamo u filmovima koji će biti prikazani u okviru festivalskog bioskopa.

Toster bar

Toster je mala porodična firma zasnovana na ideji da se napravi mesto gde će se dobro jesti i piti, a sve to u dobroj atmosferi. Ono o čemu se posebno vodi računa u ovom lokalu jeste kvalitet mesa i upotreba svežih namirnica. Tako ćete u Tosteru pojesti burger od 100% goveđeg mesa.

Rekalibracija


Naziv znači baždarenje mernog instrumenta, a najvažniji instrument je ljudsko telo. Tako da, u našem slučaju znači baždarenje mernog instrumenta hranom. Naša misija je zdravija alternativa brze hrane, a naš cilj je razbijanje mita da je veganska ili posna hrana neukusna. Mi smo dokaz da zdrava hrana, veganska i posna može biti jako ukusna.

Parče

Parče su autentične domaće pite, jedinstvene po svom izgledu i sadržaju. Originalna receptura i kombinacija hranljivih sastojaka nas uveravaju da možemo da kažemo da je Parče verovatno najkvalitetniji vikend doručak napravljen van Vaše kuće. Parče nudi raznovrsnost koja će vam pružiti zdraviji početak dana i slobodu da samouvereno i bez brige prihvatite izazove sve bržeg načina života.

Moritz Eis

U pitanju su pioniri prirodnog zanatskog sladoleda u Srbiji, još od 2012. godine kada je otvorena prva radnja u Ulici Vuka Karadžića 9 u Beogradu.

Francuske tajne

Priču Francuskih Tajni započeo je Olivier Dluzny pre više od 20 godina.

“Svoj prvi sir prodao sam u Francuskoj, kada sam imao samo 17 godina. Taj sir bio je proizveden po tradicionalnom receptu, na Alpima, u podrumu za sazrevanje mog ujaka, koji me je naučio svim tajnama proizvodnje i sazrevanja sireva.“

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri