novosti Novosti

19.04.2021

Počnimo ljubav ispočetka

2021. će biti godina mnogih početaka. Nakon epidemije koja je zaustavila ceo svet na godinu dana, neizvesnost i strah polako zamenjuje vera u bolje sutra. Ovogodišnji slogan Festivala uličnih svirača, pod nazivom „Počnimo ljubav ispočetka” slavi nove početke.

Nadolazeći Festival biće svojevrsni omaž zabavnoj muzici pedesetih, šezdesetih i posleratnom entuzijazmu koji je vladao tih godina. Sa druge strane, on će takođe biti omaž o neprolaznim umetničkim vrednostima, o talentu, kvalitetu, doslednosti i trajanju jedne muzike koja je nadživela i zemlju u kojoj je nastala.

Ovaj period iznedrio je pevače, kompozitore i tekstopisce svetskog renomea, velike umetnike koji su iza sebe ostavili bezvremenske hitove i neizbrisiv trag u životima mnogih generacija.

Vizuelni identitet 21. Festivala uličnih svirača – Gradić fest inspirisan je estetikom muzičkih festivala pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka i predstavlja svojevrsni omaž vizuelnom jeziku tog perioda. Sveže jarke i kontrastne boje predstavljaju njenu savremenu interpretaciju.

Lučni oblik piktograma inspirisan je lukovima na Beogradskoj kapiji. Ilustracija je svedena na jednostavne oblike i linije, stvarajući kontrast sa izborom tipografije koja komplimentuje baroknoj arhitekturi Podgrađa. Ovaj slavoluk, portal vodi u neko lepše, bezbrižnije vreme, a vizuelni identitet predstavlja neki oblik ljubavnog pisma Gradiću.

21. Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 3. do 5. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Tokom tri dana festivala okupićemo umetnike, muzičare, plesače, pozorišne trupe i performere iz Srbije i regiona koji će činiti veliku umetničku radionicu na otvorenom gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri