novosti Novosti

10.06.2020

Odabran vizuelni identitet 20. Festivala uličnih svirača – Gradić fest

Na nagradni konkurs Umetničke asocijacije INBOX za vizuelni identitet 20. Festivala uličnih svirača – Gradić fest koji je raspisan 7. februara i trajao do 10. marta 2020. godine pristiglo je ukupno 72 rešenja.

Pobedničko rešenje predstavljaće vizuelni identitet jubilarnog 20. Festivala uličnih svirača koji će biti održan u Petrovaradinu od 28. do 29. avgusta 2020. godine

Osvojeno prvo mesto na konkursu podrazumeva i novčanu nagradu u iznosu od 1000 evra. Osvojeno drugo mesto podrazumeva dodelu novčane nagrade u iznosu od 300 evra, a treće mesto u iznosu od 100 evra.

Žiri u sastavu dizajnera i art direktora Festivala uličnih svirača Nikole Arežine i dizajnera i saradnika festivala Marka Puraća i Nenada Grujičića doneo je odluku o prva tri nagrađena rešenja.

  • Prvo mesto dodeljeno je grafičkoj i veb dizajnerki Saši Hrgić.
  • Drugo mesto dodeljeno je grafičkom dizajneru Dejanu Đuriću.
  • Treće mesto dodeljeno je dizajneru Lazaru Rajkoviću.

Žiri je doneo odluku da će sva pristigla rešenja (72) biti predstavljena na izložbi u kreativnom centru PROSTOR. Izložba će biti održana neposredno pred 20. Festival uličnih svirača.

ODLUKA ŽIRIJA

Zbog velikog broja pristiglih prijava, žiri je odluku donosio etapno. U prvom krugu je selektovano 20 najboljih rešenja. U drugom 10, da bi se u trećem krugu izdvojila tri najbolja rešenja.

Sva tri nagrađena rada u potpunosti ispunjavaju kriterijume konkursa i pokazuju visok stepen razvijenosti idejnog koncepta. Radovi su tehnički izvodljivi i u skladu sa osnovnom idejom i estetikom festivala. Autori su uspešno predstavili i razumeli koncept festivala ali istovremeno predložili nov, originalan pristup koji se u razlikuje od prethodnih vizuelnih identiteta Festivala uličnih svirača. Radovi takođe pokazuju da su autori razumeli i primenili osnovnu ideju festivala – da grad čine njegovi ljudi koji svojim kretanjem stvaraju prostore kao i da važnu ulogu u festivalu ima prostor u kom se festival održava – Gradić (Podgrađe Petrovaradinske tvrđave).

Nagrađene radove možete pogledati na linku.

Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan u novom terminu od 28. do 29. avgusta na istoj lokaciji – u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave i trajaće dva dana. Ovogodišnji program čini će isključivo domaći umetnici iz Srbije i regiona. Program će u velikoj meri oživeti i slaviti atmosferu njegovih ranijih godina kada nam nisu bile potrebne bine i kad su program festivala činili pretežno ulični muzičari i performeri.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri