novosti Novosti

15.08.2021

Nastupi regionalnih izvođača na ovogodišnjem Gradić festu!

Festival uličnih svirača – Gradić fest tradicionalno svake godine na svojim binama ugosti inostrane muzičare, glumce, plesače, performere i DJ-eve. U programu festivala mogu se pronaći regionalno proslavljena muzička imena, sa kojima je publika u Srbiji već dobro upoznata. I ove godine, regionalni program predstavlja značajan adut Gradić festa i čini ga događajem koji se ne propušta. Ove godine slušamo i gledamo:

1. Z++ (Hrvatska)

Mladi Osječanin Zvonimir Husnjak poznat pod umetničkim imenom Z++ već nekoliko godina važi za nezaobilazno ime balkanske hip hop i trep scene. Prvi album „18++“ objavljen u septembru 2019. za Retfatlanta Records, doneo je hrvatskoj i regionalnoj sceni hitove „Kabriolet“, „Magija“ „Ana“, „Crno + zlatno“ itd. Drugi album „zauvijek“ usledio je u decembru 2020. i ponovo potvrdio pozitivne kritike i zasluženu popularnost i titulu najvećeg trep izvođeča. Album je doneo 13 novih pesama među kojima su se posebno istakle: „Ljeto već je gotovo“, „MOSHPIT“, „Moj svijet“ i „Nema vremena“.

2. pocket palma (Hrvatska)

Duo koji čine Anja Papa i Luka Vidović, a kao pocket palma nastupaju od 2019. godine. Reč je o dvoje muzičara, prijatelja iz srednje škole, u velikoj meri zaslužnih za popularizovanje retrovejva, elektronskog žanra savremenog aranžmana koji vraća duh osamdesetih godina. Prvi album doneo je hitove „Sjećanja“, „Subota nakon valentinova“ i „Godišnji“. Pesmama „Daleki poljupci“ i „Zauvijek“ najavljuju dolazak drugog studijskog albuma.

3. ABOP (After je bolji od partija) (Hrvatska)

Zagrebački audiovizuelni sastav koji uživo izvodi elektronsku muziku. Specifično je što imaju dva bubnjara za jednim setom bubnjeva. Nastali su 2010. godine i do svog prvog studijskog izdanja, istoimenog EP-ja iz 2016. godine, već su dostigli status benda koji redovno puni ozbiljne zagrebačke klubove. Muzika koju sviraju inspirisana je acid house-om, technom, breakbeatom i drugim ranim electronic dance žanrovima. rajem 2019. godine objavili su prvo LP izdanje „Delta“

4. Rita i Leopold (Marko Kalc i Ana Lavrinc) (Hrvatska – Slovenija)

Jedina klovnovska predstava iz regionalnog programa festivala. Rita i Leopold su najbolji prijatelji.  Rita je živahna, vrckasta i neodoljivo romantična. Leopold je visok i uglađen, na trenutke vrlo nespretan, ali usprkos svemu se snađe u svakoj situaciji. Upoznali su se na putovanju oko sveta i budući da oboje vole putovati i nastupati, odlučili su da će to nastaviti raditi zajedno. Rita obožava gledati Leopolda kako pleše sa Hula Hopom, a Leopold se divi živahnoj Riti i srećan je kada ga gleda.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri