Prijava za učesnike 19. Festivala uličnih svirača – Gradić fest

PRIJAVI SE I BUDI DEO FESTIVALA ULIČNIH SVIRAČA – Gradić fest 2019!

Dragi prijatelji, umetnici i umetnice,

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da se prijavite i učestvujete na 19. Festivalu uličnih svirača – Gradić fest koji će biti održan od 29 – 31. avgusta 2019. u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u Novom Sadu.

Verujući da grad čine ljudi i da zajedno možemo da transformišemo gradske prostore, i ove godine nastavljamo prošlogodišnju inicijativu za revitalizaciju Podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Tako učestvovanje na Festivalu uličnih svirača – Gradić fest dobija plemeniti smisao oživljavanja Gradića kao geografsko-kulturnog preseka onoga što je Novi Sad bio nekada i onoga što bi naš grad mogao biti.

Propozicije učestvovanja

Festival uličnih svirača već 19 godina neguje duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se umetnik/ca izražava, i ne deleći umetnost na elitnu i popularnu. Pravo da se prijave na konkurs imaju svi – pojedinci/ke, grupe ili trupe koji/e svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici. I ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će izvođači većinom biti postavljeni na ulici, a publika će biti u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću.

Na Festivalu su dobrodošli/e scenski umetnici/e iz svih umetničkih ili izvođačkih polja.
U skladu sa potrebama umetnika/ca kao i mogućnostima Festivala, ove godine nudimo više kategorija za prijavljivanje i učestvovanje na Festivalu uličnih svirača:

  1. Učesnici/e sa pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi puta, smeštaja i honorara, maksimalan iznos honorara koji će biti isplaćen je 500 evra, a maksimalan iznos za putne troškove će biti 200 evra). U ovoj kategoriji će biti odabrano deset učesnika/ca.
  2. Učesnici/e sa delimično pokrivenim troškovima (gde su pokriveni troškovi smeštaja)
  3. Učesnici/e bez pokrivenih troškova (kojima će biti obezbeđeno mesto za nastup)

Napomene:

  • Učesnici/e koji su odabrani/e putem konkursa imaju pravo da ostvare zaradu od nastupa u duhu tradicije ulične umetnosti, postavljanjem obrnutog šešira za dobrovoljne priloge publike.
  • Deo programa Festivala uličnih svirača će biti bukiran od strane selektora.
  • Ovogodišnji program će biti podređen izvođenju na ulici sa minimalnom tehničkom podrškom.

Uslovi za prijavu:

  • Uz prijavu na konkurs, neophodno je priložiti minimum dve i maksimalno četiri fotografije u visokoj rezoluciji (minimum 1 MB)  kao i tehnički zadovoljavajući video snimak nastupa sa kojim konkurišete (sa Youtube-a i sličnih onlajn platformi)
  • Kratka biografija učesnika/ce, grupe ili trupe (do 3000 karaktera)
  • Prijave koje ne budu popunjene u skladu sa zahtevima neće biti uzete u razmatranje.

Prijave za konkurs ispuniti najkasnije do 1. juna 2019. Rezultati konkursa će biti poznati 1. jula 2019. Svi umetnici/e koji budu izabrani za učestvovanje na Festivalu će biti lično obavešteni o tome. Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Festivala uličnih svirača, kao i u sredstvima javnog informisanja.

Sa nestrpljenjem iščekujemo vašu prijavu!


Maksimalna veiličina fajla je 5Mb
Maksimalna veiličina slike je 5Mb

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri