Konkurs za izvođače 24. Festivala uličnih svirača – Gradić fest

Pozivamo umetnike i umetnice da se prijave na 24. Festival uličnih svirača – Gradić fest koji će biti održan od 29. do 31. avgusta 2024. u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Konkurs za izvođače će biti otvoren do 1. juna 2024. godine, a mogu se prijaviti pojedinci, grupe ili trupe koji svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

Propozicije učestvovanja
Festival uličnih svirača već 24 godine neguje duh ulične umetnosti, ne ograničavajući žanr niti medij u kojem se umetnik/ca izražava, i ne deleći umetnost na elitnu i popularnu. Pravo da se prijave na konkurs imaju svi – pojedinci/ke, grupe ili trupe koji/e svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

Ovogodišnji Festival će svoj koncept prilagoditi podgrađu Petrovaradinske tvrđave, te će izvođači većinom biti postavljeni na ulici, a publika će biti u istoj ravni, kako i priliči baroknom Gradiću.

Na Festivalu su dobrodošli scenski umetnici i umetnice iz svih umetničkih ili izvođačkih polja. U skladu sa potrebama umetnika/ca kao i mogućnostima Festivala.

Uz prijavu na konkurs, neophodno je priložiti minimum dve i maksimalno četiri fotografije u visokoj rezoluciji (minimum 1mb) kao i tehnički zadovoljavajući video snimak nastupa sa kojim konkurišete (sa YouTube-a ili sličnih platformi), kratku biografiju učesnika/ce, grupe ili trupe (do 3000 karaktera). Aplikacije koje ne budu popunjene u skladu sa zahtevima neće biti uzete u razmatranje.

Deo programa Festivala uličnih svirača će biti bukiran od strane selektora, a ovogodišnji program će biti podređen izvođenju na ulici sa minimalnom tehničkom podrškom. Učesnici/e koji su odabrani/e putem konkursa imaju pravo da ostvari zaradu od nastupa u duhu tradicije ulične umetnosti, postavljanjem obrnutog šešira.

Konkurs je otvoren do 1. juna 2024. a rezultati konkursa će biti poznati 1. jula 2024. Svi umetnici/e koji budu izabrani za učestvovanje na festivalu će biti lično obavešteni o tome. Rezultati konkursa će biti objavljeni na sajtu Festivala uličnih svirača.

  Maksimalna veiličina fajla je 2Mb

  Maksimalna veiličina slike je 2Mb  Ovaj post je takodje dostupan na %s.

  Pokrovitelji festivala

  Medijska podrška

  Prijatelji festivala

  Partneri