novosti Novosti

18.08.2017

Konferencija za medije u Gradskoj kući

Pozivamo vas na konferenciju za medije, koja će biti održana u utorak 22. avgusta u 11 časova u Gradskoj kući u Novom Sadu. Tom prilikom ćemo predstaviti selekciju stranih izvođača muzičkog programa na Festivalu uličnih svirača – Gradić festu, koji će biti održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Na konferenciji će govoriti:

– ataše za kulturu Ambasade SAD u Beogradu, Erika Kin,

– predsednik Skupštine Grada Novog Sada, Zdravko Jelušić,

– izvršna direktorka Umetničke asocijacije “Inbox” iz Novog Sada, Natali Beljanski Popović i

– moderator konferencije, urednik sajta Festivala uličnih svirača, Zlatomir Gajić.

Kao i prethodnih godina u programu Gradić festa će učestvovati izvođači iz Srbije i regiona, kao i čitave Evrope, i drugih udaljenih destinacija, a činiće ga muzički nastupi, performansi, ambijentalne predstave, filmske i video projekcije, umetničke instalacije i intervencije u prostoru, kao i radionice, konferencije, predavanja i organizovani obilasci Podgrađa i podzemnih galerija Petrovaradinske tvrđave. U stranoj selekciji muzičkog programa učestvovaće zanimljivi pojedinci i sastavi iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Nemačke, Austrije, Holandije, Švajcarske, Italije , Slovenije i Libana.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država​ tradicionalno, godinama unazad, podržava Festival uličnih svirača, pa je tako, uz njihovu pomoć, Novi Sad do sada imao priliku da ugosti neke od izuzetno značajnih grupa i izvođača ulične i umetnosti uopšte, kao što su: Harlem Gospel Choir​, Playing for change​, Phat Cat Swingers​, Hayseed Dixie i drugi.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri