novosti Novosti

31.08.2017

Konferencija za medije u Gradiću

Pozivamo vas na​ ​konferenciju​ ​za​ ​medije​, koja će biti održana u petak 1.​ ​septembra​ ​u​ ​18​ ​časova​ ​u Petrovaradinu, u Ulici Vladimira Nazora, u otvorenom bioskopu Cinema City festivala​. Tom prilikom će biti predstavljeni programi ovogodišnjeg Gradić festa, kroz razgovor sa predstavnicima partnerskih organizacija koje su učestvovale u njegovom kreiranju, a biće reči i o značaju koji ova manifestacija ima za Grad Novi Sad, njegovu kulturu i turističke potencijale.

Učesnici konferenciji će biti:

• Dalibor Rožić, član Gradskog veča za kulturu,
  • Natali Beljanski Popović, direktorka Festivala uličnih svirača,
  • Miloš Ignjatović, direktor festivala Cinema City,
  • Bojana Karavidić, udruženje Suburbium,
  • Leon Šurbatović, udruženje Ugrip,
  • Miljena Vučković, udruženje Scenatoria i
  • Andrija Nikitović, Pop Up.

Festival uličnih svirača je, nakon 15 godina u centru Novog Sad i prošlogodišnje selidbe u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave, ove godine dodatno porastao i prešao na potpuno nov koncept, kojeg smo nazvali Gradić fest. Radi se o udruživanju snage, znanja, iskustva, ideja i infrastrukture Festivala uličnih svirača sa partnerskim organizacijama sličnih ideja, kao što su filmski festival Cinema City, Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa festival.

Ideja o udruživanju pojavila se prilikom selidbe Festivala uličnih svirača u Podgrađe, kada se našoj inicijativi pridružio veliki broj udruženja, festivala i pojedinaca koji su želeli da učestvuju u oplemenjivanju ovog, godinama zanemarenog lokaliteta. Osnovna želja partnerskih organizacija okupljenih pod okriljem Gradić festa je da svi zajedno izgradimo novi festival i budemo deo jedne potpuno nove urbane i umetničke priče.

Vizija o Podgrađu kao uzbudljivom umetničkom i turističkom kvartu i prirodnom nastavku pešačke zone centra Novog Sada, tako će ove godine ponovo postati stvarnost tokom tri dana trajanja Gradić festa kada će se na ulicama udružiti muzika, film, umetnost i zabava. Kao i prethodnih godina u programu će učestvovati izvođači iz Srbije, regiona, Evrope, Amerike i drugih geografski udaljenih država, a činiće ga muzički nastupi, performansi, ambijentalne predstave, filmske i video projekcije, umetničke instalacije, intervencije u prostoru, kao i i radionice, konferencije, predavanja i organizovani obilasci.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška