novosti Novosti

20.08.2018

Konferencija za medije – Festival uličnih svirača

Pozivamo vas na konferenciju za medije, koja će biti održana u sredu 22. avgusta u 11 časova u PROSTORU, Beogradska 11, Petrovaradin. Tom prilikom ćemo predstaviti koncept i programski sadržaj nove kulturne stanice u Gradiću „PROSTOR“ i najaviti 18. Festival uličnih svirača – Gradić fest.

Na konferenciji će govoriti:

– gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević,

– urbanista iz Zavoda za urbanizam Darko Polić,

– izvršna direktorka Umetničke asocijacije “Inbox” iz Novog Sada, Natali Beljanski Popović i

– moderator konferencije i PR festivala, Lea Kotlica.

PROSTOR u Beogradskoj 11 smo zamislili kao poligon za razmenu znanja, iskustva i ideja, ali i mesto za zajednički rad i stvaranje. U njemu ćemo se baviti prostorima u nama i oko nas, jer su oni duboko povezani. Nastojimo da PROSTOR postane stimulativno okruženje za saradnju i izražavanje. Želimo da iz PROSTORa poteknu i prvi kontinuirani stimulansi za buđenje i revitalizaciju Podgrađa Petrovaradinske tvrđave.

Kao i prethodnih godina u programu Festivala uličnih svirača – Gradić festa će učestvovati izvođači iz Srbije i regiona, kao i čitave Evrope, i drugih udaljenih destinacija, a činiće ga muzički nastupi, performansi, ambijentalne predstave, filmske i video projekcije, umetničke instalacije i intervencije u prostoru, kao i radionice, konferencije i predavanja.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri