Ziggy McNeill

Ziggy McNeill

Ziggy McNeill je energičan i strastven muzičar koji koristi loop pedalu da stvori jedinstven zvuk koji uključuje virtuozne gitarske solaže, perkusione zvukove i vokal. Njegov savremeni zvuk je mešavina stilova sa uticajem gitarskog zvuka Tomija Emanuela.

Kao ulični performer, Ziggy zna kako da pristupi publici i osvoji je. Svoje ime kao solo muzičar izgradio je u rodnoj Australiji. Godine 2015. objavio je prvi EP „It’s About Time“ i pobedio na brojnim takmičenjima talenata u Sidneju, od kojih su neka „The Hills Got Talent“ (NSW) i  „Busking by the Beach“ (NSW).

Naredne godine objavljuje svoj prvi studijski album „Timeless“ na kojem je sarađivao sa australijskom pevačicom Elom Friston (Ella Freestone) na numerama „Du und Ich“ i  „Here We Are“.

Od tog perioda Ziggy je redovno nastupa na po turnejama širom Evrope, prilikom kojih je svirao u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Holandiji, Italiji, Slovačkoj, Hrvatskoj, Luksemburgu itd. Nakon povratka sa evropskih turneja u Australiju, objvaljuje svoj prvi album uživo.

Naredne 2019. godine u sklopu u Loose Change turneje ponovo svira širom Evrope i promoviše novi album nazvanim „Live This Time“.

 

Ovaj post je takodje dostupan na EN.