tam

tam

Tamara Popović (tam) je beogradska kantautorka čija muzika bi ukratko mogla da se opiše kao underground pop i dream pop sa temama kao što su tinejdžerski bes, kontradiktornosti ljubavi i višeslojni međuljudski odnosi.

Muzički talenat pokazivala je od malena. Tokom detinjstva se oprobala i u glumi, pevanju, plesu, a ljubav prema pisanju otkriva nešto kasnije, u srednjoj školi. Prvu pesmu je napisala sa 16 godina, kada sama uči da svira akustičnu gitaru sa alt rokom kao glavnom inspiracijom za melodije i tekstove. Međutim, najveću razliku u njenom muzičkom stvaralaštvu, nakon što obrađuje pesme omiljenih izvođača i sarađuje sa domaćim mladim imenima, pravi prelazak na klavir, kada ovaj instrument postaje nezamenljiv deo njenog stvaralaštva.

2019. godine  počinje da nastupa sa hip hop kolektivom Zicer Inc, sa kojima se prvi put nastupom predstavila publici na festivalima Nišville i Belgrade Beer Fest.

U februaru 2020. predstavlja singl “na holdu“ koji je jasno je pozicionira u prepoznatljiv žanr i brzo zauzima svoje mesto na radijskim stanicama i privlači veliku pažnju slušalaca. Usledile su numere „sve dalje“, „brži od svega“, “infierno”, a poslednje izdanje “aj ćao” uz spot inspirisan estetikom 2000ih je pokazalo njenu novu stranu i donelo novu publiku. 

Ovaj post je takodje dostupan na %s.