Quartet Pneuma

Quartet Pneuma

Kvartet Pneuma je nastao 2019. godine sa ciljem da promoviše savremenu kamernu literaturu kako domaćih tako i svetskih autora. Čine ga akademski obrazovani muzičari Dimitrije Beljanski (klavir), Nina Henig (violončelo), Stefan Milović (klarinet) i Katarina Badnjar (violina).

Za kratko vreme postojanja, kvartet je nastupao na brojnim atraktivnim ali i inovativnim i neoubičajenim prostorima na području Novog Sada i okoline. Neka od mesta na kojima je izveo svoje koncerte su: Međumesna Autobuska Stanica, Prihvatilištu za beskućnike i domu za stare Futog, Limanska Pijaca, Satelitska Pijaca.

U okviru Kaleidoskopa kulture, EPK 2022, organizovali su javni poziv za kompozitore i koncert u okviru projekta „Savremeni srpski kompozitori – nova scena“.  Koncert je održan u KS Svilara u Novom Sadu, a na koncertu su premijerno izvedena dela mladih vojvođanskih kompozitora Jovane Filipović, Kristijana Pavlovića, Dimitrija Beljanskog kao i jedno starije delo u novom aranžmanu Olge Janković. Gost na koncertu bila je Aleksandra Ušumović (sopran).

Održali su seriju božićnih koncerata u Katedrali u Novom Sadu, Rimokatoličkoj crkvi u Srbobranu i Rimokatoličkoj crkvi u Subotici. Tom prilikom izvodili su božićne duhovne pesme zajedno sa Aleksandrom Ušumović (sopran) i Verom Zečević (sopran).

 

Ovaj post je takodje dostupan na EN.