Pozorište Promena @Gradić fest – somborska predstava “Kiseonik”

Pozorište Promena @Gradić fest – somborska predstava “Kiseonik”

Kakvu je freškost Pozorište promena udahnulo u vojvođansku teatarsku ponudu imaćemo prilike da se uverimo na 19. Festivalu uličnih svirača – Gradić fest u petak, 30. avgusta u 21h na Livadici iza Beogradske kapije, kada će u okviru programa Pozorišta Promene nastupiti gostujuća predstava „Kiseonik“ Narodnog Pozorišta Sombor.

Predstava “Kiseonik”, Ivana Viripajeva je eksperimentalna drama koja se sastoji od 10 kompozicija. Ovu uzbudljivu predstavu je postavila rediteljka Milja Mazarak, a igraju je Sofija Mijatović i Miloš Lazarov. 

Reč rediteljke:

Ivan Viripajev je pred izvođenje jedne svoje predstave izjavio sledeće: ,,Zajedno s glumcima zadovoljstvo nam je pozvati vas na naš – ne mogu da kažem predstavu, nego, pre će to biti jedan susret. Zadovoljstvo nam je, dakle, srdačno vas pozvati na susret, gde ćemo vam ispričati neke priče iz života ljudi. U stvarnosti ti ljudi nikada nisu postojali, ja sam ih izmislio. Ipak, želimo da saslušate te priče, jer su one vrlo lepe i dirljive, a osim toga, uvereni smo da je razgovor baš na takve teme u današnje vreme neobično važan.“ Ja ne bih mnogo imala šta da dodam. Osim, naravno, predstave.