Monohrom

Monohrom

Monohrom je novosadski bend osnovan 2016. godine. Inspirisan britanskom alternativnom scenom ’90-ih, indie rokom 2000-ih i rokenrolom ’60-ih, bend stvara autentičan zvuk koji spaja različite muzičke uticaje.

Grupa je debitantski album nazvan jednostavno „Monohrom“ objavila 2016. godine, čime su se predstavili publici i privukli pažnju svojim originalnim stilom. Album je dobio pozitivne kritike i bio je odskočna daska za dalji uspon benda. Drugi album pod nazivom „Urbana usamljenost“ je objavljen 2021. godine. Iako su snimanje i promocija albuma bili ograničeni zbog situacije sa pandemijom, bend je uspeo da izrazi svoju kreativnost i prenese energiju najpre kroz spotove, a zatim i žive svirke u regionu.

Monohrom je od 2016. do danas imao priliku da nastupi na prestižnim mestima i događajima. Neki od njih su Festival uličnih svirača, Exit, novosadski klubovi Dom B-612, CK13 i Absolut, kao i klubovi u Rijeci, Zagrebu i većim gradovima u Srbiji.

Monohrom je poznat po svojim uzbudljivim nastupima, a od početka ove godine su već održali gotovo 20 koncerata. Trenutno je u pripremi snimanje trećeg albuma, za koji bend već ima pripremljeno 11 novih pesama o urbanoj usamljenosti i neinspirativnoj pretencioznosti 21. veka.

 

Ovaj post je takodje dostupan na EN.