Mi Vida

Mi Vida

Vida Manestar, muzički je pedagog, kantautorka i dugogodišnji prateći vokal u grupi Elemental. Predstavljanju autorskog materijala prethodilo je spajanje sa sjajnim muzičarem Stanislavom Kovačićem koji je kompozitor za audio drame, pozorišne predstave – poput aktualne „Črna mati zemla“. Svoju sviračku karijeru gradi kroz saradnju sa drugim muzičarima i kao redovni član brojnih uspešnih sastava – Stampedo, Šo Mazgoon, Gego i Picigin bend, Hladno Pivo, Darko Rundek…

Mi Vida javnosti se predstavlja u proleće 2018. singlom „Probaj me uzeti“ koji se vrlo uspešno probijao radijskim eterom. U zimu izlazi neslužbeni singl „Jugo noćas“ s kojim se predstavljaju na zagrebačkom Chansonfestu. U proleće 2019. izlazi singl „Ispod mesa“ s kojim ih kritika svrstava u novu nadu alternativnog popa.

Njihova muzika nastaje kao spoj Vidine melanholije i Stankovih intuitivnih gudačkih aranžmana, a prema karakteru pesme odabiru i saradnika koji gostuju i učestvuju u stvaranju pa su tako deo priče bili i Ante Prgin Surka, Daniel Šuljić, Luka Tralić Shot.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.