Teatro Viaggiante – „La Famiglia Mirabella“(Italija)

Teatro Viaggiante – „La Famiglia Mirabella“(Italija)

La Famiglia Mirabella izgleda kao savremena verzija cirkusa iz prošlosti, ali njeno pravo poreklo leži u uličnom pozorištu dvadesetog veka. Energija, žongliranje, mimika, akrobacija, ples, pozorište, muzika sastavni su deo ovog jedinstvenog događaja.

Na javnim trgovima, praznim i beživotnim do trenutka ranije, iznenada se pojavljuje holandski bicikl sa tri točka, monociklima raznih veličina, iglama, lopticama, muzikom i pet likova sa blistavom odećom, šeširima i prslucima: to su Edoardo Mirabela, Elisabeta Kavana i njihova deca, Martin, Matilda i Mael.

Ritam ska muzike vuče publiku ka specijalnoj jedinici/grupi, publika se polako okuplja oko njih, deca i odrasli definišu binu bojom trotoara. Akrobacije na rola boli koje oduzimaju dah, sa mnogo hula i žongliranja, i plesom koji pršti kao vihor radosti, praćen mnogim vratolomijama i osmehima dece, koji često prerastu u kolektivni smeh. Kao muzička partitura, „andante“, ali ne previše/ali ne previše, šou se završava na monociklima i visokom monociklu.

Predstava oduzima dah. To je sat vizuelne komedije, uličnog pozorišta i učešća, gde se virtuoznost i humanost spajaju u jedinstvenoj atmosferi. i ples koji pršti kao vrtlog radosti, praćen mnogim vratolomijama i osmehima dece, koji često prerastu u kolektivni smeh.