GALiRò

GALiRò

Italijanski umetnik GALiRò na kaldrmi Gradića!

Lorenzo Gianmario Galli je profesionalni ulični i scenski izvođač. Sa 27 godina je odlučio da bude profesionalni izvođač kada je počeo da pohađa trogodišnje intenzivne časove Pozorišta pokreta po Lecoq metodi u školi Filipa Radiče-a (2007-2010). Pored ovog kursa, tokom godina je pohađao mnogo radionica od klovnovskih do commedia dell’arte, od upotrebe glasa do dramaturgije, kao i od lutkarstva do muzike.

Od 2010. godine traži svoj lični izražajni jezik, fokusirajući se pre svega na ulične aktove nego na pozorišta u zatvorenom. U više od deset godina iskustva, njegov ekscentrični one-man-band nazvan GALiRò, učestvovao je na stotinama događaja, kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru u Evropi, Aziji i Americi. Sarađivao je (i još uvek radi) sa nekoliko međunarodnih kompanija ulicnog pozorišta, estrade i lutkarstva.

POOM CHA ime je njegovog prvog uličnog nastupa. U pitanju je interaktivna muzička komedija. Ova energična, smešna, hirovita, duhovita, ekscentrična, šarmantna i originalna muzička igra dobila je pozitivne kritike iz oko 30 zemalja širom sveta.

Godine 2021. započeo je projekat “Oriphoea” tako što je napravio kratak film koji je nagrašen na konkursu “Animati in video” na festivalu Arrivano Dal Mare u Raveni. Naredni delovi projekta su trenutno u izradi.

Živeo je u Španiji, Južnoj Koreji, Nemačkoj, a 2016. godine se vratio u rodni Torino.

 

 

Ovaj post je takodje dostupan na EN.