Funk Shui (Severna Makedonija)

Funk Shui (Severna Makedonija)

FUNK SHUI je eklektični kolektiv sa sedištem u Severnoj Makedoniji, vođen nezasitnom radoznalošću da istraži nove puteve muzičkog izražavanja. Od svog prvog albuma „Aether“ 2012. godine, preko „R.E.M.“ iz 2015. i EP-a „Impuls“ iz 2018, bend se neprestano razvija, usavršava svoju viziju i zvuk. Njihov izlazak iz kategorizacije, najbolje se može razumeti kao doživljaj koji obuhvata različite emocije, stilove i uticaje.

Sa svakim novim izdanjem, Funk Shui gura granice moderne muzičke scene, otvarajući jedinstveni put u predefinisanju značenja da budeš talentovan i izražajan bend u regionu. Njihov izuzetan rad nije prošao neprimećeno, i bend je pozvan da nastupi na nekim od najprestižnijih muzičkih festivala širom Evrope, uključujući Eurosonic ESNS, Mondo.NYC, MENT Ljubljana, Athens Music Week, PIN Music konferenciju i Liverpool Sound City.

Dostignuća benda Funk Shui su brojna, ali možda nijedno nije tako značajno kao uspeh njihovog singla „Meteori“, koji je glasovima regionalne publike muzičkog portala „Balkanrock“ proglašen za „Singl godine 2020“. Njihova najnovija izdanja uključuju pesme „Veter“, „Ne vreme“ i „Magla“. Nominovani su za HEMI Music Awards 2021 i INES Talents, čime se utvrđuje njihov status jednog od najuzbudljivijih novih bendova u Evropi.

U 2023. godini, bend se fokusira na turneje i pružanje nezaboravnih živih nastupa. Već su obišli širok spektar zemalja uključujući Veliku Britaniju, Poljsku, Austriju, Nemačku, Holandiju i održali su nekoliko turneja na Balkanu. Nedavno su objavili svoj treći, dugo očekivani album „Nikogash Pak“, koji sadrži sve dobro poznate prethodne singlove: „Meteori“, „Veter“, „Ne Vreme“, „Krik“ itd.

Uzbuđenje oko visoko očekivanog otkrivanja njihovog trećeg albuma kulminiralo je u dva uzastopna rasprodana nastupa u Skoplju, što je dokaz rastuće važnosti i kulturnog utjecaja benda.

Sa svojim nepokolebljivim posvećenjem muzičkoj izvrsnosti i inovacijama, Funk Shui je bend koji će privlačiti pažnju u godinama koje dolaze.