Fantom

Fantom

Regionalno popularni sastav Fantom nastupiće na ovogodišnjem Gradić festu!

Fantom je etablirano ime na regionalnoj muzičkoj sceni, projekat iza kojeg kao autor i producent stoji Petar Wagner. Godinama usavršavajući svoja umeća stvarajući muziku, tekstove i aranžmane za druge, Wagner početkom 2019. odlučuje poraditi na vlastitim pesmama. Ubrzo nakon toga nastaju pesame koje u svom beogradskom studiju dovršava zajedno s Lunom Škopeljom.

Za Fantoma kažu da je pripovedač noćnih priča koje se dešavaju na mračnim i pustim ulicama, u sobama sa prigušenim svetlima, skrivenim klubovima Beograda, Zagreba, Ljubljane ili bilo kog drugog grada do kojeg ga te noći put navede. Pod okriljem noći, pesme Fantoma postaju svojevrsna mašina za putovanje kroz mesto i vreme, čije je krajnje odredište nepredvidivo kao i on sam.

Krajem 2021. godine objavljuje kolekciju singlova i tri do tada neobjavljene pesme pod zajedničkim naslovom „Noćne priče“, kao svojevrsan zaključak svog prvog kreativnog perioda, a istovremeno radi na novim singlovima i pesmama za nadolazeći i prvi „pravi“ studijski album.

 

Ovaj post je takodje dostupan na EN.