DRUM’N’ZEZ

DRUM’N’ZEZ

Značajno pojačanje ovogodišnjeg programa Gradić festa je čuvena novosadska grupa DRUM’N’ZEZ!

Grupa je nastala 1997. godine i samo ime je veoma deskriptivno i ukazuje na to da se muzika koju su stvarali tada zasnivala na mnogo udaraljki (ponekad i šerpi), koje su bile propraćene raznim sitnim i smešnim instrumentima (frule, drombulje, pištaljke).

Njihovu muziku čini fuzija mnogih stilova od kojih su najprimetniji: reggae, pop, ska, dub, rock, surf, world music, a nađe se i po koji etno ton iz njihovog okruženja. Kažu za sebe, u šaljivom maniru, da su osnivači novih muzičkih pravaca agro-reggae-a i panonskog surf-pop-a, a na pomolu je i novi stil limanska vudu-šansona.

Njihovo bogato muzičko iskustvo čine mnogobrojni nastupi na festivalima širom regiona, od kojih su ipak najbrojniji nastupi u Novom Sadu (Leto na Štrandu 2005, Festival uličnih svirača 2006, EXIT 06 i 07 itd.).

Do sada su snimli četiri studijska izdanja od kojih je poslednje “Mi smo u parku” izdato 2012. godine. Nakon toga, pet godina kasnije, objavili su i singl “Talas sreće” uz predivan video spot. Prepoznatljivi su po pesmama: Palačinka, Dunav, Voša le i drugim.