Dolores

Dolores

Dolores je ženski pop duo koji čine Ana Srećković i Marija Vukčević, filološkinje po struci, muzičarke iz strasti.

Projekt nastaje u prvoj polovini 2020. godine, kao sredstvo kreativnog izražavanja u toku pandemijskih i restriktivnih mera. Svoj definisan i konačan oblik poprima kroz saradnju s jednim od najtalentovanijih mladih producenata naših prostora, Petrom Wagnerom, poznatijim kao Fantom. On prepoznaje muzički izraz ovog autorskog dua i svojom produkcijskom magijom ga čini baš onakvim kakav treba biti.

Inspiraciju za svoju muziku Dolores pronalazi u novom talsu, u bendovima osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, ali i u muzici savremenih alternativnih sastava iz zemalja bivše Jugoslavije. U svojim pesmama, Dolores se posvećuje temama svakodnevice, baveći se pretežno stvarnim problemima i osećajima zamišljenih likova.

Naziv projekta aludira na špansku revolucionarku Dolores Ibárruri, poznatiju kao La Pasionaria, kao i na irsku muzičarku Dolores O’Riordan. Uz to što predstavlja omaž ženskoj snazi, Dolores je takođe podsetnik na filološku pozadinu koju ove dve autorke dele. Njihov prvi singl “Šta te radi” predstavlja elektro pop priču o traganju za odgovorima, o kajanju za propuštenim prilikama i neizvesnosti koju donosi nepoznato, a singl je ujedno i najava za EP koji će biti objavljen u doglednoj budućnosti.

Ovaj post je takodje dostupan na EN.