Broodmen

Broodmen

Broodmen je nastao kao spoj dve kreativne duše odrasle u Novom Sadu, Dragana Alimpijevića Pik-a i Zoltana Šimona.

Potekli iz dva potpuno različita muzička miljea, kao dugogodišnji saradnici svirali su i stvarali u zajedničkom sastavu Grate i učestvovali na mnogobrojnim albumima i snimanjima širom regiona.

Broodmen su osnovali u želji da kreiraju utočište otvoreno za najraznovrsnije ideje, vođeni čistim emocijama i iskrenošću. Nakon dve godine rada snimili su svoj prvi album „Secondary Emotions”, koji su samostalno izdali 2017. godine. Od 2019. godine Zoltan živi i radi u Amsterdamu, pa bend nastavlja pisanje novih pesama na daljinu. Leta 2021. godine Pik i Zoltan se ponovo okupljaju i uživo snimaju 5 pesama u okviru live session-a u studiju Road. U pesmi „Clown life” na harmonici im je gostovao renomirani Novosadski umetnik Lazar Novkov. Tokom snimanja rodila se ideja o budućoj zajedničkoj saradnji. Nakon session-a nastavljaju da pišu pesme da bi krajem prošle i početkom ove godine na relaciji Holandija-Srbija snimili novi album, ovoga puta u proširenom sastavu sa Lazarom Novkov. Izlazak albuma je planiran za jesen ove godine.

Od proleća 2021 koncertno su aktivni, a pored pesama sa objavljenog albuma izvode kompozicije koje su pisali u poslednje dve godine, kao i pesme Lazara Novkova u novim „Broodmenskim” aranžmanima. Na koncertima one svaki put poprimaju nove oblike obogaćene iskustvima tri muzicara u jednom, neponovljivom trenutku.

Ovaj post je takodje dostupan na EN.