A.N.D.R. x Retrospektiva

A.N.D.R. x Retrospektiva

Andrija Gavrilović je 27-godišnji muzički producent, trubač, kompozitor i aranžer iz Beograda. U svet muzike zakoračio je stazom klasike, da bi ga dalja putovanja dovela do džeza a kasnije i do elektronske muzike. Ovaj svestrani muzičar je kao tinejdžer bio prepoznat kao vanserijski talenat za klasičnu trubu po mišljenju brojnih svetski poznatih klasičnih trubača poput: Stanka Arnolda, Mathiasa Höfsa, Pacho Floresa.

Iza njega nalaze se dva instrumentalna albuma – Cafuneé (2019), autorsko džez ostvarenje koji slavi njegov život na relaciji Beograd-Boston, i Only Classical Trumpets (2022), koji predstavlja njegovu svojevrsnu trubačku odu delima vrhunske klasične muzike koje su ga formirala kao muzičko biće. Nakon diplomiranja na Berkliju, Andrija je živeo u Njujorku godinu dana gde je nastupao, radio i stvarao sa svojim kolegama sa koledža, kao i svežim imenima njujorške džez scene. Korona ga je vratila u studio te se tokom perioda izolacije vratio produkcijskom zanatu i snimanju. Ubrzo nakon završenih traka, ulazi u svoj novi karakter A.N.D.R. – i kao producent se entuzijastično vraća na domaću srpsku scenu 2021. godine, u Beograd, gde želi trenutno da stvara i razvija se kao muzički profesionalac.

Njegov debi album ,,U Krug’’ pod novim muzičkom personom A.N.D.R. izdat je 10. juna. Album ,,U Krug’’ ističe njegovu žanrovsku fluidnost, aranžersku promišljenost, poznavanje jezika pop-a i odlično baratanje produkcijskim zanatom.

Andriju je takođe šira publika videla u green room’u Pesme Za Evroviziju sa Tijanom Dapčević.  Njegova vizija je da svojim ostvarenjima podstakne i druge muzičke umetnike iz naše zemlje i regiona da stvaraju i izdaju savremenu muziku na našem jeziku, kako bi učestvovali u promeni mejnstrim zvuka našeg društva.