novosti Novosti

15.06.2017

Gradić fest sa novim vizuelnim identitetom

Festival uličnih svirača, Cinema City, Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa festival udružiće se od 1. do 3. septembra na ulicama Petrovaradinskog podgrađa oko ideje pokretanja GRADIĆ FESTA. Vizuelni identitet festivala bazira se upravo na elementima koji su prisutni u samom Gradiću – kaldrma, fasade i krovovi.

Kako bi što više približili prostoru u kojem će Gradić fest biti održan, kreativni tim Festivala uličnih svirača osmislio je dizajn koji uključuje osnovne elemente Podgrađa. Kroz paterne i boje koje oslikavaju izgled puta, fasada i krovova prikazan je jedinstveni izgled koji poseduje Podgrađe Petrovaradinske tvrđave ili Gradić.

Suočeni sa problemom da Novosađani kroz Gradić prolaze samo da bi stigli do Tvrđave, ekipa Festivala uličnih svirača smatra da bi se to moglo u potpunosti promeniti. Podgrađe bi moglo biti uređen barokni gradić na Dunavu, sa duhom i ambijentom koji još uvek čuva, neguje i oslikava vreme kada je nastao – rani 18. vek. Ušuškane, gusto zbijene kućice sređenih fasada i uske ulice sa krupnom kaldrmom, prelepa crkva podno monumentalnih zidina i čuvena Beogradska kapija, sami po sebi podstiču na kreativnost i avanuturu.

Festival uličnih svirača ima nameru da podstakne mišljenje o Gradiću kao mestu spone, koja bi mogla biti nadahnuće kulturne produkcije i veza prošlog i budućeg Novog Sada. Na 17. izdanju festivala će učestvovati trupe i pojedinci iz sveta, regiona i Srbije. Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija “Inboks” iz Novog Sada.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri