20. rođendan Festivala uličnih svirača u novom formatu

Ove godine ne možemo da se družimo, grlimo, ljubimo i guramo do prvih redova ispred bina. Da bismo ostali zdravi i dočekali neke naredne festivale, pozivamo vas da ovogodišnji program pratite sa svojih balkona i prozora, a mi ćemo doći kod vas!

Već 20 godina svaki Festival uličnih svirača stvaramo priželjkujući da vas dođe što više, zamišljajući veliku povorku, gužvu i blizak kontakt između publike i izvođača.

Svoj 20. rođendan Festival uličnih svirača će proslaviti u vašem dvorištu.

Ovogodišnji rođendanski program festivala biće održan 30. septembra, u više gradskih kvartova, kroz 20 nastupa koji će simbolično obeležiti 20 godina postojanja festivala. 

Pripremamo vam lepa iznenađenja i šansu da kroz ovogodišnji rođendanski format doživite festival na drugačiji način i ugostite u vašem kvartu neka od najzanimljivijih muzičkih imena domaće scene.

Ove godine se volimo iz daleka, a već 2021. godine nastavljamo zajedno da #BudimoGradić u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

MI GRADIMO GRAD, JER MI OVDE ŽIVIMO!

Festival uličnih svirača – Gradić fest, organizuje Umetnička asocijacija “Inbox” uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

Festival nastoji da tokom koncipiranja i realizacije programa u što većoj meri uključi mnogobrojne lokalne organizacije, preduzeća i pojedince sa ciljem da se aktivnosti festivala prilagode potrebama zajednice i da se stanovnici aktivno uključe u projekat.