novosti Novosti

23.08.2016

Fruškaćevo srce na dar Gradiću

Udruženje građana Fruškać će na razne načine učestvovati u programima ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Ljubitelji prirode koje okuplja ovo udruženje i Festival će na poklon stanovnicima Podgrađa ostaviti dva metra veliko drveno srce kao simbol novog kulturnog života u ovom delu grada nakon revitalizacije na koju ukazuje ova manifestacija.

Drveno srce je dizajnirano da bude mesto upisa novih priča čije će nadahnuće biti Gradić, a na poleđini će posetioci moći da urezuju ili upisuju svoja imena i poruke. U saradnji sa Fruškaćem, kao i udruženjem Komšija, u Gradiću će biti postavljen i žičani kontejner za deponovanje plastičnih čaša, gde će posetioci Festivala biti u prilici da u zamenu za tri plastične čaše dobiju jedan od atraktivnih bedževa ovog udruženja. Fruškać i Festival uličnih svirača će ove godine u Podgrađu ugostiti i engleskog konceptualnog i sajt-specifik umetnika Spensera Bejlsa, koji pravi različlite prostorne objekte isključivo od materijala nađenih u šumi. Njegove skulpture imaju cilj da oplemene Gradić, u skladu sa opštim nastojanjima ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača.

Misija udruženja Fruškać iz Novog Sada je očuvanje prirodnog i kulturnog nasleđa, buđenje i podizanje ekološke svesti, reciklaža i promocija obnovljivih izvora energija, a njihov glavni cilj je, kako im i ime sugeriše, očuvanje i promocija Fruške gore i njenih kulturnih, istorijskih i prirodnih vrednosti. Aktivnosti udruženja odvijaju se putem sajta www.fruskac.net, kao svojevrsnom onlajn vodiču kroz Nacionalni park Fruška gora.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri