novosti Novosti

22.07.2022

Fantom, Porto Morto, Đutko i Plodovi zemlje i Retrospektiva nastupaju na ovogodišnjem Gradić festu!

Festival uličnih svirača – Gradić fest će i ove godine ugostiti regionalno proslavljene bendove. Fantom, Porto Morto, Đutko i plodovi zemlje, Retrospektiva samo su neka od imena poznatih domaćoj publici čiji nastup očekujemo u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Takođe nas očekuje i program stranih izvođača, koji će biti objavljen naknadno, kao i program otvaranja festivala i tradicionalne povorke koja se posle tri godine vraća u grad.

Fantom je etablirano ime na regionalnoj muzičkoj sceni, projekat iza kojeg kao autor i producent stoji Petar Wagner. Pesme  „2 AM“, „Bebo pazi“, „Luna“  „Leto“ i „Barbara“ donele su mu veliki broj mladih obožavalaca.

Beogradski autorski pop sastav Retrospektiva upotpuniće atmosferu Podgrađa Petrovaradinske tvrđave spojem pop melodija, modernih beat-ova i retro synth zvuka. Publika može očekivati singlove „Čujem da ljudi kažu zbogom“, „Kako da ti kažem“ i „Ovo nije kraj“ sa prošlogodišnjeg debi albuma „Priče sa hard disc-a’’.

Hrvatski ogranak programa ove godine predvode bendovi Porto Morto i Đutko i Plodovi zemlje.

Zagrebački alternativni bend Porto Morto jedan je od najznačajnijih predstavnika novog novog talasa u regionu. Njihov najnoviji album Portopop proglašen je za jedan od najboljih regionalnih albuma 2021. godine.

Đutko sa svojim Plodovima zemlje takođe stiže iz Zagreba i publici Gradić festa će predstaviti svoj agro-pop zvuk sa albuma „Slušaj mala!“ sa proslavljenim pesmama „Karate“, „Terase“, „Prekasno“ i mnogim drugim.

Još mnoga imena vredna pažnje čine ovogodišnji program festivala, a neka od njih su svakako Niko Nikolić i njegov prateći bend Ništavila , novosadska Lepša Brena, komični kantautroski sastav Stefan i Akustični gadovi. Na fesivalu će nastup imati i multimedijalni umetnik Uroš Đurić. Svoj muzičko-plesni performans u vidu rituala izvešće KUD Ljud iz Ljubljane.

Ovogodišnji regionalni program festivala upotpunjen je predstavama „Amanet“ i „Zajedno“(Osijek).

Do sada objavljeni program možete pogledati na sajtu putem linka.

Festival uličnih svirača – Gradić fest, organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada.

Ovaj post je takodje dostupan na EN.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri