novosti Novosti

26.08.2023

Drugo festivalsko veče – 23. Festival uličnih svirača – Gradić fest!

Foto: Teodor Kopicl

Drugo veče 23. Festivala uličnih svirača – Gradić festa pružilo je zabavu i bogat program na svim festivalskim punktovima sa mnoštvom različitih žanrova. Nastupi su uspešno održali atmosferu koju je postavilo prvo festivalsko veče, a epicentar interesovanja i zabave bili su hedlajneri druge festivalske večeri Funk Shui i Oxajo.

Veliki broj okupljene publike ispred Beogradske kapije uživao je u odličnom koncertu nove pop-rok supergrupe Oxajo, prvog hedlajnera večeri, dok je titulu za najenergičniji i najposećeniji nastup večeri odneo makedonski bend Funk Shui. U nešto više od sat vremena, od prvog do poslednjeg takta, svirka je bila spektakl i veliki broj razigranih nogu u publici ispratio je energiju sa bine.

Strani program je dominirao u festivalskoj satnici, pa je publika u više navrata tokom večeri imala prilike da uživa u nastupima gostujućih umetnika. Michele Roscica nastupao je u Beogradskoj ulici i kasnije na Trgu prote Mihaldžića. Španski perkusionista El Loren je u dva navrata na punktu u Beogradskoj ulici mamio interesovanje dece i roditelja.

Foto: Teodor Kopicl

Tokom nastupa italijanske predstave La Famiglia Mirabella tribine na Trgu prote Mihaldžića bile su ispunjene do poslednjeg mesta. Ovaj punkt je tokom cele večeri bio dobro posećen zahvaljujući sjajnim nastupima Pop Hor Radija, bubnjarske skupine RitmOS iz Hrvatske i energičnim italijanima Rusty Brass bend.

Foto: Zoran Ješić

Punkt u Štrosmajerovoj ulici tradicionalno je imao odličnu posetu i na njemu su nastupali: Dejanie, Nikola Ulemek, nemački duo Flairdrum, Dojo, kao i talentovani mladi muzičar Ivan Jegdić. Druge festivalske večeri krenuli su nastupi na novom punktu Krug, koji je otvoren nastupom novosadskog kantautora The White Feathers,

Raspoloženju i energiji kod Beogradske kapije, pored hedlajnera večeri doprineli su bendovi La La i Broodmen.

Foto: Teodor Kopicl

Sa radom je počeo i Gradić bioskop na kojem je zainteresovana publika bila u prilici da pogleda selekciju kratkometražnih filmova festivala Filmski front i dugometražno ostvarenje Ivana Ikića “Oaza”.

Kao i prethodne večeri, Muzički autobus je vozio za Gradić!

Foto: Zoran Ješić

Na trećoj, završnoj večeri Festivala uličnih svirača kao vodeća imena nastupiće Filip Baloš, Dolores, Kamerata Novi Sad. Sjajne nastupe očekujemo od bendova Monohrom, The Bad Week, A.N.D.R. x Retrospektiva i mnogih drugih.

Festival uličnih svirača – Gradić fest organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada, Ministarstva Kulture Republike Srbije i Uprave za privredu Grada Novog Sada.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri