novosti Novosti

27.08.2022

Drugo festivalsko veče – 22. Festival uličnih svirača – Gradić fest

Foto: Zoran Ješić

Drugo veče 22. Festivala uličnih svirača – Gradić festa pružilo je zabavu na svim festivalskim punktovima sa mnoštvom različitih žanrova i izvođača iz različitih krajeva Evrope. Velika posećenost, energija, atmosfera i nastup benda Fantom obeležilo je drugo veče.

Nastup Fantoma, drugog hedlajnera večeri je do sada najposećeniji na ovogodišnjem Gradić festu. Tokom nastupa publika je imala prilike da čuje veliki broj hitova: Barbara, Bebo pazi, Leto i druge.

Bina na Rampinom putu bila je puna od momenta kada je počeo program, što ne čudi pošto je stanica jednog dela hedlajnera festivala. Binu je otvorio energičan nastup zagrebačkog benda Đutko i plodovi zemlje koji je dokaz da je spoj etno i rok zvuka recept za dobar provod.

Foto: Jovana Semiz

Strani program je dominirao u festivalskoj satnici, pa je publika u više navrata tokom večeri imala prilike da uživa u nastupima gostujućih umetnika poput dvojca Biz Buz, doajena bogate italijanske scene uličnog muziciranja. Prepoznatljivog izgleda Claudio Montuori – Birdman u pratnji bluz gitariste Massima Bizzarrija doneo je publici deo atmosfere sa italijanskih ulica i uličnog performansa.

Foto: Jovana Semiz

Italijanski umetnik GALiRò je svojim interaktivnim nastupima u Beogradskoj ulici oduševljavao najmlađe posetioce festivala, a sastav Bandakadabra je već tradicionalno napravio veliku žurku na punktu Beogradska kapija.

Foto: Zoran Ješić

Osim nastupa inostranih umetnika, na festivalskim punktovima zasvirali su domaći izvođači: jazz-fusion bend Alt Bags, Old Hat Orchestra i Poinciana Feels za zatvaranje programa kod Beogradske kapije. Publika u Beogradskoj ulici uživala je u solo nastupu Vanje Ilić, kao i svirci novosadskog sastava The Bad Week.

Foto: Jovana Semiz

Novina drugog dana je i Gradić bioskop, od 21 do 23 časa, sva mesta su bila zauzeta, a publika je imala priliku da pogleda selekciju kratkometražnih filmova festivala Filmski front.

Muzički program drugog festivalskog dana zatvorio je novosadski arhi-pop bend Lepša Brena odličnom svirkom, zadržavši pažnju i raspoloženje razigrane publike nakon nastupa festivalskih hedlajnera.

Foto: Jovana Semiz

Na trećoj, završnoj večeri Festivala uličnih svirača kao vodeća imena nastupiće Porto Morto i Retrospektiva. Sjajne svirke očekujemo od bendova See it my way, Niko Nikolić i Ništavila Neke face, Sputńik, RoY i mnogih drugih.

Festival uličnih svirača – Gradić fest organizuje Umetnička asocijacija INBOX uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri