novosti Novosti

05.09.2021

Drugo festivalsko veče – 21. Festival uličnih svirača – Gradić fest

Foto: Jelena Ivanović

Druge večeri 21. Festivala uličnih svirača – Gradić festa izvođači na obe festivalske bine, energičnim nastupima uspešno su održali atmosferu koju je postavilo prvo festivalsko veče. Nastup Osječanina Zvonimira Husnjaka, poznatog pod umetničkim imenom Z++ , koji je sa pravom odneo titulu glavne zvezde večeri, bio je povod okupljanja velikog broja publike na velikoj bini.

Foto: Jelena Ivanović

Program drugog dana festivala, otvoren je na plesnom punktu sa desne strane Beogradske kapije već od 17 časova. Svoj performans je u dva navrata u toku večeri izvelo udruženje Kreativni Pogon, kao i Street Dance Show u kojem su posetioci imali prilike da uživaju drugo veče zaredom.

Foto: Jelena Ivanović

Gradić bioskop prikazao je film “Priče iza gradova” (Novi Sad, Rijeka, Temišvar) nakon kojeg su usledili kratkometražni filmovi iz selekcije ovogodišnjeg Festivala filmskih autorki. Takođe prikazan je i dugometražni film „Minotaur“ bosanskohercegovačkog autora Zulfikara Filandra.

Mala festivalska bina imala je dobru posećenost, jer su tokom cele večeri konstantnu energiju održali prvo novosadski ansambl Klo Klo, zatim kikindski akustični trio DrvoTruo i lokalno i malo šire proslavljeni Drum’n’zez.

Foto: Jelena Ivanović

Epicentrom dešavanja može se smatrati velika bina, a program su činili Ensh, beogradski sastav KOIKOI, Sana Garić i za kraj regionalno popularni Z++ koji je i ovom prilikom izazvao veliko interesovanje i čiji je nastup ostao do sada najposećeniji na ovogodišnjem Gradić festu. Tokom nastupa publika je imala prilike da čuje veliki broj hitova ovog muzičara kao što su: „Dijamanti“, „Crno + zlatno“, „Magija“ i „Ljeto je već gotovo“, pesma sa kojom je započeo i završio svoj nastup.

Foto: Jelena Ivanović

Veliki deo publike koja je prehtodno posetila veliku binu gde je nastupao Z++ odlučio se na đuskanje uz popularne r’n’b hitove na setu mladog DJ-a Filipa Grujića na maloj bini, čijim nastupom se završio program druge festivalske večeri Gradić festa.

21. Festival uličnih svirača – Gradić fest organizuje Umetnička asocijacija INBOX uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri