novosti Novosti

20.08.2021

Dečiji program na Gradić festu!

Predstave za decu i plesni performansi tradicionalno su deo programa Festivala uličnih svirača. I ove godine program Gradić festa sadrži aktove koji su ciljano usmereni da pruže užitak najmlađim posetiocima festivala. Ti aktovi su:

1. Nadatheatre – predstava “Mašta i Mim”

Predstava „Mašta i Mim“ je autorski rad Sanele Milošević i Igora Grekse inspirisan pantomimom. Ovaj pozorišni izraz se retko koristi u pozorištu za decu, pa su iz tog razloga izabrali mim kao sredstvo i postavili na scenu niz događaja koje svako dete može da prati bez obzira na jezik kojim govori. Neverbalni teatar prestavlja moćno sredstvo za učenje, razvijanje razmišljanja i pre svega kreativnosti.

2. Rita i Leopold (Marko Kalc i Ana Lavrinc)

Rita i Leopold su najbolji prijatelji.  Rita je živahna, vrckasta i neodoljivo romantična. Leopold je visok i uglađen, na trenutke vrlo nespretan, ali usprkos svemu se snađe u svakoj situaciji. Upoznali su se na putovanju oko sveta i budući da oboje vole putovati i nastupati, odlučili su da će to nastaviti raditi zajedno. Rita obožava gledati Leopolda kako pleše sa Hula Hopom, a Leopold se divi živahnoj Riti i srećan je kada ga gleda.

3. Radionica cirkuskih veština Kreativni Pogon

Kreativni Pogon je udruženje građana čija je oblast delovanja kultura, inkluzija i obrazovanje, a glavni cilj unapređenje kulture i umetnosti kao i razvoj, podrška i unapređenje položaja mladih i dece kroz umetničke, pedagoške i društvene vrednosti cirkusa. Škola cirkusa je mesto gde je svako dete podjednako važno i svakome se pruža prilika da, u skladu sa svojim mogućnostima napreduje.

4. Plesna udruženja Groove i Pub Street Boys

Pub Street Boys promovišu hip hop kulturu i kroz razne aktivnosti kao što su: radionice i plesna dešavanja, nastupi i plesna takmičenja u raznim formama nastoje da promovišu ples kao fizičku aktivnost, ali i umetnički izraz. Plesno udruženje Groove promoviše urbanu kulturu, zdrav način života i fizičku aktivnost te kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz bavljenje raznim vrstama uličnih plesnih stilova.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Pokrovitelji festivala

Medijska podrška

Prijatelji festivala

Partneri